Fortius laat zege glippen tegen Spaarnwoude

Een 1-3 voorsprong met nog tien minuten te gaan. Het leek voldoende voor Fortius maar de ploeg zou de wedstrijd niet over de streep trekken. Spaarnwoude kwam in een kort tijdsbestek terug tot 3-3. Dit betekent dat Fortius volgende week moet winnen van AS’80 om ook volgend seizoen in de derde klasse actief te mogen zijn.

Desondanks voelde het gelijke spel niet als een nederlaag voor het elftal dat sinds een paar weken onder leiding staat van het interim-duo Peter Kost/Sven de Haan. ”De sfeer in de kleedkamer was positief na afloop”, aldus Kost. ”Een paar weken geleden hadden we zo’n wedstrijd nog verloren. Het is uiteraard wel jammer maar wij hebben er vertrouwen in dat we kunnen winnen van AS’80.”

Fortius keek na een klein half uur spelen tegen een achterstand aan. Niek Roelofs profiteerde van halfslachtig ingrijpen van de Amsterdamse defensie. De bal viel tussen hem en doelman Kingsley Adu en de aanvaller van Spaarnwoude was er eerder bij: 1-0. Fortius zou zich nog voor de rust terug weten te knokken. Na een fout in de opbouw bij Spaarnwoude kwam Fortius in een twee tegen één situatie en speelde dit vakkundig uit. Rachid Guenaoui bracht de gelijkmaker op het scorebord.

In de tweede helft kreeg Fortius wederom de helpende hand toegereikt van Spaarnwoude. Patrick Kort pakte een terugspeelbal in zijn handen waardoor Fortius een indirecte vrije trap kreeg. Gilliano Nijman schoot deze hard en hoog binnen: 1-2. Toen Rachid Guenaoui er op aangeven van Michel dos Santos 1-3 van maakte leek Fortius regelrecht op een overwinning af te stevenen.

Dit zou niet gebeuren want Spaarnwoude kwam op 2-3 door een benutte vrije trap van Jorrit van der Aar. De bal leek houdbaar voor Adu. Kost: ”Onze vaste keeper (Armin Ribic red.) is op vakantie. Kingsley is een gelijkwaardige vervanger. Ik denk wel dat hij deze bal normaal gesproken had gepakt. De vrije trap was niet heel hard ingeschoten.” Tot overmaat van ramp bracht Justiën Teunissen de thuisploeg vervolgens langszij: 3-3.

De opdracht van volgende week is dus duidelijk. Tegenstander AS’80 (periodekampioen zondag 4F) wist Spaarnwoude met 2-1 te verslaan in de eerste wedstrijd uit deze poule. Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zondag.

Foto boven: Mario Wormhoudt