Home / Algemeen / Fortius na sterke eerste helft met ruime cijfers langs TOG

Fortius na sterke eerste helft met ruime cijfers langs TOG

Fortius heeft het inhaalduel in de zaterdag vierde klasse C tegen TOG ruim gewonnen. De ploeg van Carlos Alarcon Vidal besliste de wedstrijd met een 4-0 ruststand al in de eerste helft. Na de rust vielen er minder goals te noteren. Het duel eindigde uiteindelijk in 5-1.

Afgelopen zaterdag ging de wedstrijd niet door omdat TOG niet kon beschikken over de spelerspassen. “Dat was wel een apart verhaal”, vertelt TOG-speler Mike Wouters. “We kwamen er een half uur voor de wedstrijd pas achter dat de spelerspassen nog bij onze reserve-aanvoerder Marlon Veltman lagen. Hij zat echter in Lissabon, waardoor we niet bij de passen konden. Uiteindelijk viel er ook niets meer te regelen en kon de wedstrijd niet doorgaan. We hebben hiervoor ook nog eens een punt in mindering gekregen.”

Ook vandaag waren de spelers van TOG niet scherp. Fortius daarentegen kwam op eigen veld uitstekend uit de startblokken. In de vijftiende minuut kwam de ploeg volledig verdiend op voorsprong toen linksback Alexander Schram opkwam en de bal na goed meegeven van Yourick Untied rustig in de hoek tikte.

De slechte seizoenstart leek Fortius te hebben getergd, want na iets minder dan 25 minuten spelen stond het al 3-0. Kees Ouboter en Ernst van der Poel waren trefzeker voor de thuisploeg. Fortius kon uiteindelijk met een comfortabele 4-0 voorsprong de rust opzoeken, nadat Untied voor zijn tweede goal van de avond tekende.

Na een snelle goal in de tweede helft van Jonathan Neijssel kwam TOG iets meer aan voetballen toe. Alexander Schram kon een goal ternauwernood voorkomen door de bal van de doellijn te halen. De eretreffer kwam er een kwartier voor tijd alsnog, toen Fortius keeper Martin van Engen uitgleed. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Deze werd stijlvol benut door Rahim Nnafie, die Van Engen verraste door de bal met zijn standbeen binnen te punteren. Verder dan de goal van Nnafie kwamen de bezoekers niet en Fortius pakte met een 5-1 zege verdiend de drie punten.

Fortius-coach Carlos Alarcon Vidal was content met het spel van zijn ploeg. We speelden vandaag weer ouderwets goed voetbal in de eerste helft,” blikt Vidal terug op de wedstrijd. “We waren vandaag eindelijk compleet en dan zie je dat we goed kunnen voetballen. We zetten goed druk op TOG en maken een paar mooie goals. Ik heb zeker genoten vandaag.”

Wouters, die met een blessure van de kant moest toekijken, zag wat er fout ging bij zijn ploeg. “We speelden gewoon veel te slap. Het spelbeeld was eentonig en de bal was alleen maar op onze helft. Zij speelden goed pressie en sprongen effectief om met de kansen. In de tweede helft nemen zij wat gas terug en konden wij nog een goal maken.”

Kijk hier voor de nieuwe stand in de zaterdag vierde klasse C.

Send this to a friend