Fortius

Fortius trekt zaterdag 1 terug

Het bestuur van ASV Fortius heeft gisterenavond (woensdag) tijdens een bestuursvergadering besloten het eerste zaterdagteam terug te trekken uit de competitie. Eerder deze week besloot trainer Raoul Nectar zijn werkzaamheden te staken.

De club zal vandaag de KNVB op de hoogte stellen van haar besluit. Secrataris Wim de Vries: “Het is heel jammer maar we kunnen niet anders. Het zou niet goed voor de club zijn als we dit team langer in de competitie houden. Misschien dat we volgend jaar weer een zaterdag 1 hebben maar op dit moment is het onverantwoord.”

De complete zaterdag 1 van vorig seizoen besloot dit jaar verder te gaan als vriendenteam waardoor er op zoek gegaan moest worden naar een compleet nieuw elftal. Ook trainer De Boer vertrok (naar Waterwijk). In Raoul Nectar werd een opvolger gevonden en de spelers kwamen overal vandaan maar dat waren wel spelers die al jaren niet gevoetbald hadden. Ook had het team geen keeper en moest er iedere week een andere speler op doel. Het niveau in de derde klasse bleek veel te hoog. Zes wedstrijden werden dik verloren en afgelopen weekend werd het zelfs 17-0 tegen SV Loosdrecht. Voormalig trainer Nectar: “De mentaliteit van de spelers was ver onder het gewenste niveau. Ik kon hier niet mee doorgaan.”

Alle resultaten van de door Fortius gespeelde wedstrijden komen te vervallen. Door het wegvallen van de club bestaat de derde klasse C nog maar uit 13 teams. De competitie zal nu worden ingedeeld in twee periodes.

De wedstrijd Fortius-FC Hilversum gaat zaterdag dus niet door!

Op de klasse pagina van 3C is de nieuwe stand te zien.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!