Fortuna Wormerveer en Purmersteijn kunnen elkaar geen pijn doen

Purmersteijn heeft de ongeslagen reeks in 2019 een vervolg gegeven bij Fortuna Wormerveer. De ploeg van Martin van Ophuizen kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en blijft zo net boven de gevarenzone van de zondag Hoofdklasse bungelen.

Vooraf waren er een hoop gelijkenissen te trekken: beide ploegen stonden voor de winterstop laag op de ranglijst, allebei gingen ze in januari op trainingskamp naar Valencia en sindsdien zijn ze ongeslagen. Purmersteijn pakte elf punten uit vijf wedstrijden, terwijl Fortuna Wormerveer vier keer op rij won. De thuisploeg begon ook beter aan het duel en deelde een paar speldenprikjes uit. Doelman Richard de Groot moest handelend optreden bij een schot van Milan Klopper en een poging van Danyl Plasmeijer scheerde over de lat.

Aan de andere kant van het veld zag Lester Aarsman zijn inzet rakelings naast gaan. De Purmerenders hadden in de loop van de eerste helft meer balbezit, maar konden hiermee weinig creëren. Daniël Schermer kreeg nog twee goede mogelijkheden, alleen bracht doelman Gennaro Liklikwatil beide keren redding.

Ook na de rust waren de kansen minimaal. Namens Fortuna Wormerveer zocht Klopper het doel te hoog en kreeg ook Plasmeijer zijn schot niet tussen de palen. De beste kans was voor Nick Snelders. Bij een scrimmage voor het doel van Purmersteijn zag hij zijn uithaal door de benen van De Groot gaan, die in een reflex er alsnog in slaagde de bal voor de lijn weg te werken. Gescoord werd er dus niet.

Beide ploegen moesten genoegen nemen met een punt in een wedstrijd die ook geen winnaar verdiende. Zowel Fortuna Wormerveer als Purmersteijn blijft dit kalenderjaar ongeslagen. De Purmerenders staan nog altijd op de elfde plek, inmiddels één punt boven de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s Jose Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)