Forza Almere boekt zege in de beker (2-5)

Zaterdag vierdeklasser Forza Almere heeft de eerste winst geboekt in de beker. Vorige week werd er door de ploeg van oefenmeester Ger ter Koele een 3-0 nederlaag geleden tegen Robindhood. Deze zaterdag was de ploeg veel completer en werd er een ruime overwinning geboekt op SVF uit Cothen. De wedstrijd begon later door een pechgeval bij een Forza-speler.

Vanaf het begin ging het duel gelijk op en waren er kansen over en weer. Met zo’n tien minuten op de klok ging Forza Almere aan de leiding. Een aanval via de vleugel werd goed voorgegeven en knap afgerond. De doelman van SVF was kansloos en de bezoekers kwamen op 0-1. Bij Forza was er daarna een foutieve inschatting van de keeper, waardoor SVF onverwacht de gelijkmaker kon maken. De bezoekers uit Almere hielden het merendeel van het balbezit, voor rust kwam de ploeg van Ter Koele op 1-2.

In de tweede helft speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af. Tien minuten na rust kwam SVF weer op gelijkhoogte en ontbrandde de wedstrijd weer. Met veel inzet en strijdlust namen de Almeerders het heft weer in handen en met succes. Door een goed bezet middenveld kreeg de thuisclub weinig kansen meer en wist Forza nog drie keer te scoren. Na negentig minuten stond er 2-5 op het scorebord en hadden de Almeerders zich hersteld na de nederlaag tegen Robinhood.

Trainer Gert ter Koele was dan ook tevreden: “De inzet van de ploeg was vanmiddag optimaal. Bij vlagen zag ik goed voetbal vooral in de tweede helft. Hopelijk zetten we het door. We gaan de komende week hier natuurlijk verder aan werken!”

Tekst: Herman de Wit