Forza Almere deelt de punten met Victoria

In Almere heeft het Forza Almere op sportpark “Anna Park’ haar thuiswedstrijd niet in winst om kunnen zetten. Tegen het Loosdrechtse Victoria bleef men op 1-1 steken. Door deze uitslag blijft Forza Almere middenmoter in de zondag derde klasse D.

Vanaf het begin waren de twee ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd, bij Forza was het middenveld wat beter bezet maar in de achterste lijn bij de gasten was men zeer attent en kreeg Forza weinig ruimte om een voorsprong te nemen.

Victoria met twee gevaarlijke spitsen was in de 10e minuut wel dicht bij een treffer maar de Forza goalie hield het hoofd koel en behoedde zijn ploeg voor een achterstand. Forza kwam goed terug en kwam vlak voor de rust op een 1-0 voorsprong toen Hakin Moktari  goed doorging en Michael But in staat stelde de score voor zijn ploeg te openen 1-0. Forza hield tot de rust het meeste balbezit en ging de rust met deze stand in.

Na de “wissel” was er nauwelijks krachtsverschil maar Victoria had wel de beste mogelijkheden. Kansen van Leenen en Khandan werden op tijd in de kiem gesmoord zodat de schade voor de Almeerders beperkt bleef. Halverwege de tweede helft wisselde Victoria coach Stijn van’ tHooft twee spelers en dat kwam zeker ten goed voor het team, er kwam een licht veldoverwicht voor de bezoekers en moest Forza uiteindelijk in de 68e minuut zwichten voor de druk en scoorde de gasten toch wel verdiend de gelijkmaker door  Dijkgraaf 1-1. Victoria met  topscorer Hendrin Khandan in hun midden kon uiteindelijk het net niet meer vinden en dat was hetzelfde voor Forza. Het bleef bij deze stand en waren beide ploegen wel tevreden met de puntenverdeling.

Forza coach Joop Struijkenkamp had wel op winst gerekend maar gaf toe dat Victoria  ook dicht bij de 1-2 was geweest. Forza en Victoria blijven door deze uitslag beiden middenmoter. Forza gaat komend weekend op bezoek bij het hoger geplaatste Kampong en Victoria moet het opnemen tegen HDS.