Forza Almere doet AS’80 pijn

De derby tussen AS’80 en Forza Almere om een plek in de derde klasse was een wedstrijd met alles erop en eraan. Uiteindelijk ging Forza er met een 1-2 winst van door en likte AS’80 de wonden. Zondag is de return bij Forza Almere.

Forza heeft goede zaken gedaan in het eerste duel met AS’80. De ploeg van coach Joop Struijkenkamp had in de eerste helft het betere van het spel. AS’80 speelde wat tam en moest vaak haar meerdere erkennen in de directe duels. In de beginfase kroop de thuisclub al door het oog van de naald toen Sherwam Mustafa al een mogelijkheid onbenut liet. De veel fellere ploeg van Forza zag dat AS’80  niet goed in de wedstrijd zat en kwam veelvuldig voor het vijandelijke doel.  Davey Kroonstadt kreeg een kans maar hij miste kinderlijk eenvoudig van dichtbij. AS’80 kroop hierna uit de schulp en voor de thuisploeg was Jeffrey van de Pluim dicht bij een treffer maar ook hij zag zijn inzet voorlangs gaan.

30052013 AS80 Forza 2

Forza was toch wel de wat betere ploeg in deze fase en kreeg behoorlijk wat mogelijkheden om de score te openen. Zo was er een schot op het doel van AS’80 keeper Frijn maar dat leverde voor de doelman geen problemen op. Even later was er wel een probleem want de goalie kon niet verder nadat hij een blessure op liep. Kingsley Adu was zijn vervanger.

Na ongeveer 32 minuten spelen kreeg Forza dan toch loon naar werken en verdween een schot van Hakim Moktari via onderkant lat in het doel van AS’80 0-1. Direct hierna herpakte AS’80 zich wel maar zowel Bram Benda als Dylan Dokter miste hun kansen om op gelijke hoogte te komen. Tot aan de rust speelde de wedstrijd zich  hoofdzakelijk op het middenveld af maar AS’80 kreeg toch de kans om te doelpunten maar een vrije schop spatte uiteen op de lat. De thuisclub had de laatste tien minuten voor de rust wel een veldoverwicht maar kansen kon men niet verzilveren.

Na de rust een veel fanatieker AS’80 en daar had de technisch betere tegenstander toch wel moeite mee en kreeg AS’80 kansen waarvan een op de lat belandde en de daaropvolgende actie leverde voor twee spelers een behoorlijk blessure op. De wedstrijd lag twintig minuten stil en AS’80 speler Giovanni Richters moest per brancard van het veld, de ernstig uitziende blessure viel later nog enigszins mee. Invaller was Daniel Heemskerk en hij viel uitstekend in.

Trainer Michel Klijnzoon moet zondag met AS'80 een 2-1 achterstand zien goed te maken
Trainer Michel Klijnzoon moet zondag met AS’80 een 2-1 achterstand zien goed te maken

In de 55e minuut kwam Forza ook nog op 0-2 toen aanvoerder Jerzy Soetekouw een aanval opzette en uiteindelijk zelf scoorde. AS’80 was aangeslagen maar vocht zich terug in de wedstrijd en volgde er vele aanvallen op het doel van Forza. Een aanval over links kwam bij Jeffrey van de Pluim die hard op doel schoot maar de Forza doelman verwerkte de knal tot hoekschop. Uit de daarop volgende corner was het invaller Daniel Heemskerk die hoog boven iedereen uit fraai de 1-2 inkopte. De ruim driehonderd opgekomen toeschouwers kregen waar voor hun geld en zagen dat de wedstrijd weer kantelde en waren er weer volop kansen voor Forza. Eerst was het Serwan Mustafa die nog geen twee meter van doel faalde en later was ook Kroonstadt nog dicht bij een treffer.

Uiteindelijk bleef het bij deze stand en was Forza niet ontevreden maar vond coach Joop Struijkenkamp wel dat zijn ploeg al voor de rust meer afstand had moeten nemen. AS’80 coach Michel Klijnzoon: “ ik vond dat mijn ploeg voor de rust ver onder ons niveau speelde maar na de rust waren we wel de bovenliggende partij”.

Aanstaande zondag mogen beiden partijen echt gaan beslissen wie mag promoveren naar de derde klasse als men op sportpark de Korver elkaar nog een keer gaat bestrijden.