Forza Almere in eigen huis onderuit

Forza Almere heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren. De promovendus uit Almere verloor met 1-2 van SCH’44. De ploeg uit Harmelen werd vorig seizoen kampioen van de vierde klasse. Forza dwong via de nacompetitie promotie af naar de derde klasse.

De openingsfase was voor SCH’44. Sander Tervoort schoot na vijf minuten spelen keihard op de lat. Forza deed via Colin van den Hoorn iets terug. De verdediger verraste vanaf zestig meter bijna keeper Nick Mansveld, die te ver voor zijn doelstond. Met een uiterste krachtinspanning wist hij de 1-0 te voorkomen.

In de 26e minuut schoot Tervoort wel met scherp. De nummer tien van Harmelen zette de 0-1 op het scorebord. Andre de Groot verdubbelde na 35 minuten de voorsprong. Nog voor de theepauze maakte Erik Smits de aansluitingstreffer. De middenvelder, afkomstig van Ajax-zaterdag, scoorde uit een steekpass de 1-2.

Na rust zakte de formatie uit Harmelen in en probeerde Forza het spel te maken. Beide ploegen kregen kansen, maar scoorden niet.