Dustin Hamminga (SDZ) scoorde twee keer

Forza Almere geeft SDZ nog kans

SDZ en Forza Almere speelde vanmiddag in de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse tegen elkaar. SDZ verloor met 2-3 op eigen veld, maar mag door twee late treffers toch nog hoop houden op de volgende ronde. Tegenstander zal dan waarschijnlijk AS 80 worden. Er moet bij SDZ echter nog wel wat gebeuren deze week, want zoals het vandaag speelde zal het weinig kans hebben in de return in Almere volgende week.

In de stromende regen waren er toch een paar honderd bezoekers afgekomen op het gevecht in de nacompetitie. De supporters van de thuisclub kwamen echter bedrogen uit. SDZ speelde slordig en kwam er nauwelijks aan te pas. Op alle fronten was Forza Almere de betere. Verzachtende omstandigheden waren er wel. In Stephen van den Berg, Joey Stultjes en Ricardo Blekemolen miste SDZ drie vaste basiskrachten en dat was te merken. Het duurde twintig minuten eer het verschil op het scorebord te zien was. Abdel Moktari van Forza Almere nam een vrije trap die niet goed werd verwerkt door keeper Dennis Claus van SDZ. In de rebound maakte Mustafa Sherwan er 0-1 voor Forza Almere van. De rest van de eerste helft kreeg Forza Almere nog wel meer kansen op doelpunten. SDZ bijna niet, hoewel Aziz Acheffay nog wel dichtbij kwam na een steekballetje van Humphrey Sophia. Laatst genoemde zou niet terugkeren na de rust.

Colin Hoorn van Forza Almere zag zijn vrije trap erin gaan

Trainer Danny Flemming van SDZ zal tijdens de pauze ongetwijfeld hebben ingesproken op zijn mannen, maar alle plannen werden direct na rust de kop ingedrukt. Colin Hoorn van Forza Almere ging achter de bal staan bij een vrije trap vanaf 3o meter. Via SDZ aanvoerder Martin Langereis werd de bal dusdanig van richting veranderd, dat keeper Claus kansloos was. Met 0-2 voor Forza Almere voetbalde SDZ een kansloze wedstrijd. De mooiste goal van vanmiddag kwam op naam van Fouad Salhioui van Forza Almere. Een combinatie die hij zelf opzette, rondde hij prachtig af met een stift/lobje over keeper Claus. 0-3 en wedstrijd gespeeld zou je zeggen. SDZ wist de kansloze positie in de laatste tien minuten echter nog om te draaien in een hoopvolle return. Vanuit het niets kon Manolito Oosterbaan doorbreken. Jerzy Zoetekouw van Forza Almere zat hem op de hielen en Oosterbaan ging net voor het doel naar de grond. Scheidsrechter Bakker floot voor een overtreding en een penalty, maar de bijbehorende rode kaart liet hij achterwege. Volgens de regels niet goed, maar er viel wat voor te zeggen in deze uiterst sportieve wedstrijd. Dustin Hemminga van SDZ schoot de penalty hard tegen het net. 1-3 en bij SDZ laaide het vuur nu ineens op. Hemminga trof vlak daarna weer de touwen, toen hij een afgeslagen bal opeiste en uithaalde. Totaal tegen de verhouding in was het ineens 2-3 en SDZ ging zelf nog een paar minuten op zoek naar de gelijkmaker, maar dat zou teveel van het goede zijn geweest. Na het laatste fluitsignaal was het duidelijk dat Forza Almere de betere ploeg was vandaag, maar dat SDZ mag blijven hopen.

Danny Flemming zag dat zijn ploeg een slechte wedstrijd speelde.
Flemming:’Ik miste een paar belangrijke spelers, maar dat mag niet de reden zijn voor dit slechte spel. We werden op alle fronten afgetroefd en kwamen niet aan voetballen toe. Forza Almere heeft trouwens een fysiek sterke ploeg. Dit was onze dag niet, maar we hebben geluk met die laatste twee goals. Het is nog niet gedaan.’