Home / Algemeen / Forza Almere geeft voorsprong weg en speelt weer gelijk

Forza Almere geeft voorsprong weg en speelt weer gelijk

Na de puntendeling met De Meer heeft Forza Almere opnieuw met 2-2 gelijk gespeeld. Op bezoek bij VEP kwam het elftal van Joop Struikenkamp met 0-2 voor, dit was tevens de ruststand. Na de onderbreking werd de voorsprong van Forza Almere door VEP teniet gedaan en eindigde het vermakelijke duel in 2-2.

Forza moest deze middag wel twee belangrijke spelers missen, zo moest Collin van der Hoorn geblesseerd afhaken en was Jeffrey Speek wegensfamilie omstandigheden niet aanwezig. Forza coach Joop Struijkenkamp moest dus wat improviseren. In de eerste helft gaf Forza de toon aan en liep de thuisclub achter de feiten aan. Na een kwartier was het raak voor de Almeerders toen Serwan Moustafa uit een hoekschop fraai scoorde. VEP stelde hier te weinig tegenover om het Forza echt lastig te maken, wel was van den Berg dichtbij een treffer, maar zijn inzet werd gestopt. Aan de andere kant was het wel raak, Radjesh Isrie glipte langs zijn tegenstander en gaf ploeggenoot Eric Smit de kans om te scoren.

Na de rust een heel ander duel, Forza was niet meer de ploeg van de eerste helft en op het middenveld liep het slecht. VEP profiteerde daar gretig van en scoorde dan ook de aansluitingstreffer, 1-2. Forza was hierna nog wel op de helft van de tegenstander te vinden maar kon geen potten breken. Dat de thuisclub later in de tweede helft op 2-2 kwam was dan ook niet verwonderlijk en zeker verdiend. De bezoekers probeerden het hierna nog wel maar de ploeg zat er door heen en mag uiteindelijk van geluk spreken dat VEP nog wat kansen onbenut liet. Hierdoor eindigde het duel uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel.

Ook Forza coach Joop Struijkenkamp begreep niet dat zijn ploeg na de rust zo matig presteerde: ” We lieten ons na de rust  hun spel opdringen en dat mag niet gebeuren, verder speelden de meesten ver onder de maat en profiteerde VEP hier optimaal van ”.

Verslag en foto Herman de Wit

Send this to a friend