Archieffoto Forza Almere
Archieffoto Forza Almere

Forza Almere mikt op top-5 klassering

De buitenlandse zon zocht de selectie van Forza Almere niet op. Op eigen veld werkt de selectie van trainer Joop Struijkenkamp toe naar zondag. Dan hervat de ploeg uit de derde klasse D de competitie met een uitwedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst, SCH’44. ,,Eén van de betere ploegen waar wij tegen hebben gevoetbald”, aldus Struijkenkamp.

Forza Almere pakte voor de winterstop de meeste punten op vreemd terrein. Het laatste duel voor de winterstop paste echter niet in dat rijtje. Forza sloot het jaar af met een 5-2 nederlaag bij Houten. ,,We stonden binnen vijftien minuten met 3-0 achter. Dat was ons slechtste kwartier van het seizoen.”

Toch leert een blik op de ranglijst dat het seizoen van Forza Almere zeker niet slecht is te noemen. De Almeerders promoveerden vorig seizoen naar de derde klasse en staan met zeventien punten op de gedeeld zesde plaats. ,,Wij hadden zeker meer punten kunnen behalen”, vervolgt Struijkenkamp. ,,Vooral in eigen huis hebben wij enkele keren op knullige wijze verloren, we vergaten meer te scoren en in defensief opzicht maakten we ‘schoonheidsfoutjes’.Dat heeft ons een punt of negen gekost.”

,,In de beker hebben wij laten zien dat we het een team uit de tweede klasse ook moeilijk kunnen maken”, herinnert Struijkenkamp zich. Toch staat de oorspronkelijke doelstelling nog fier overeind: handhaving. ,,Een top-5 klassering is mogelijk, maar met een periodetitel zijn we niet echt bezig.”

Forza is wel bezig om de doorstroming naar het eerste elftal toe te verbeteren. De club heeft geen A-junioren en is daardoor aangewezen op de grillen van ‘clubhoppers’. ,,We zijn absoluut derde klasse waardig, maar de club moet wel minder afhankelijk worden van voetballers van buitenaf. Gelukkig is de jeugdafdeling groeiende.”

Tot slot terug naar komende zondag. De Almeerders verloren eerder dit seizoen met 2-1 van SCH’44. ,,Zoals het er nu naar uitziet, reizen wij af met een fitte selectie. We gaan ons zondag niet aanpassen aan de tegenstander, we gaan uit van onze eigen kracht.”

Ook stadsgenoot Waterwijk, dat in de poule zit bij Forza Almere, speelt zondag weer. De formatie van Gerard Staats ontvangt in eigen huis Aurora. Een overwinning is bittere noodzaak. Met acht punten staat Waterwijk derde van onderen.

Verslag: Wesley Verboom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!