Forza Almere moet op herhaling na doelpuntloos gelijkspel

Forza Almere krijgt nog een kans om zich te handhaven in de zondag derde klasse. In de finale van de nacompetitie promoveerde Hooglanderveen ten koste van de Almeerders, maar de ploeg mag nog op herhaling voor een plek in de derde klasse.

Na de 0-1 nederlaag vorige week moest Forza Almere winnen om nog wat af te dwingen. Het was een pittige wedstrijd waarbij men een overtreding niet schroomde. Forza had de eerste helft de betere kansen, maar Hooglanderveen was de gevaarlijkste ploeg met kansen op een voorsprong. Voor de gasten was de druk om een doelpunt te maken teveel gevraagd, het kon in de eerste helft de kansen niet verzilveren.

In de tweede helft kwam Hooglanderveen beter uit de kleedkamer dan Forza, maar werden diverse kansen door de Forza-doelman gestopt. De strijd speelde zich veelal op het middenveld af met aardig wat overtredingen, maar het bleef binnen de perken. Na gelang de wedstrijd vorderde geloofde de thuisclub steeds meer in een goed resultaat, maar Forza gaf daar niet aan toe en zette nog een slotoffensief in. Hooglanderveen hield echter de nul en zo kregen de Almeerders geen loon naar werken, want een verlenging had er zeker ingezeten.

Ondanks de nederlaag ziet de ploeg het nog steeds zitten om zich in de derde klasse te handhaven. Daarvoor is komende week in een kleine toernooivorm nog een kans om alles te geven voor lijfsbehoud van de Almeerders.

Verslag: Herman de Wit
Foto boven: Heenwedstrijd Forza Almere – Hooglanderveen