Forza Almere na domme rode kaart onderuit tegen Martinus

Sporting Martinus is de poulefase voor een plek in de zondag derde klasse goed van start gegaan. De ploeg van Ron Gerlof profiteerde na een domme rode kaart van Sherwan Mustafa tegen Forza Almere en liep uit tot een 3-1 overwinning.

Forza had in Amstelveen het beste van het spel, maar kon in eerste instantie niet tot scoren komen. Na zo’n tien minuten lukte het uiteindelijk wel toen Sherwan Mustafa de 0-1 maakte op aangeven van Andres Koomdijk. De tweede goal van de Almeerders hing ook in de lucht, maar viel uiteindelijk niet. Martinus kwam inmiddels beter in de wedstrijd en kreeg met wat geluk een strafschop. Een vrije trap kwam zeer ongelukkig tegen de hand van een Forza-speler. Vanaf elf meter schoot Jan Sjerp de thuisploeg op gelijke hoogte: 1-1.

Nog voor de rust had Fouad Salhiuoi voor Forza de kans op de 1-2 maar zijn inzet belandde op de lat. Na de rust kreeg Martinus twee mooie kansen, alleen zonder doelpunt. Een kwartier voor tijd ging Forza-speler Mustafa lelijk in de fout toen een harde tackle hem fataal werd en hij met rood kon vertrekken. Martinus profiteerde hier optimaal van en wist niet veel later via Joël Cornwall (2-1) en Dai Nagashima (3-1) uit te lopen.

Sporting Martinus heeft daarmee de eerste stap gezet richting promotie naar de derde klasse via deze minicompetitie. Zondag staat daarvoor de volgende wedstrijd op het programma op bezoek bij MSV ’19. Forza Almere ontvangt in de strijd tegen degradatie mede-derdeklasser DSS.

Verslag: Herman de Wit