Forza Almere rekent in 45 minuten af met hekkensluiter VEP: 3-1

Forza Almere heeft zondag een heel belangrijke zege geboekt in de strijd om directe handhaving in de derde klasse D. De ploeg van Joop Struijkenkamp versloeg hekkensluiter VEP In 45 minuten. “Deze zege hadden we nodig”, vertelde Forza-trainer Joop Struijkenkamp na afloop van de 3-1 thuiszege.

De spelers van Forza Almere stonden, maar 45 minuten op het veld. Het duel werd enkele weken terug bij een 0-0 ruststand gestaakt, omdat de scheidsrechter wegens een blessure niet verder kon. “Tijdens het carnavalsweekend is het altijd lastig om een team op de been te krijgen, zeker voor 45 minuten”, vervolgde Struijkenkamp. ,,Mijn ploeg begon erg gemotiveerd aan het resterende deel van het duel. Deze zege is een morele opsteker. Het was mooi om te zien dat het team de lijn van vorige week heeft doorgetrokken. Toen verloren we weliswaar, maar in de tweede helft maakten wij het de koploper lastig.”

IMG_4818

Mounir Mojahid liet in de 45 minuten van zondag zien dat hij het scoren nog niet verleerd is. De middenvelder trof twee keer doel. “Het strijdplan. dat we vooraf hadden bedacht, pakte uitstekend uit. We wilden vroeg druk zetten en vooral op de helft van de tegenstander spelen”, aldus Struijkenkamp.

Dat de gasten nog terugkwamen tot 2-1 bracht de spanning terug, maar vijf minuten voor tijd schoot Michael Buth de bevrijdende 3-1 tegen de touwen.
“Die treffer was de mooiste van de middag, omdat we toen wisten dat de drie punten binnen waren”, vulde Soeniel Nathoe aan. De trainer is nu samen met Struijkenkamp verantwoordelijk bij Forza. Nathoe neemt volgend seizoen het stokje over. ,,De 2-1 viel heel gemakkelijk, maar daar stond tegenover dat wij kansen kregen om de score verder op te voeren.”

IMG_4819

Door de overwinning neemt Forza afstand van de drie onderste plaatsen. Toch zijn de Almeerders, waar verschillende spelers al bekend hebben gemaakt dat zij bezig zijn aan hun laatste seizoen nog niet helemaal veilig. Daarnaast laat het gemis van topscorer Sherwan Mustafa zich ook voelen. De spits kreeg in oktober een omstreden rode kaart. Toch hebben de Almeerders vertrouwen in de resterende duels. “Het verschil tussen plek tien en plaats drie is erg klein. Daarnaast kunnen wij ook nog gaan verrassen in de derde periode. Het is belangrijk om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten, zo kunnen we met een goed gevoel beginnen aan het nieuwe seizoen”, besloot Nathoe.