Forza Almere verder ten koste van SDZ

Het is Forza Almere vanmiddag gelukt een ronde verder te komen in de na-competitie voor promotie naar de derde klasse. Op eigen veld versloeg de ploeg van coach Joop Struijkenkamp het Amsterdamse SDZ met 2-0. De wedstrijd van vorige week in Amsterdam werd ook met 2-3 gewonnen dus men mag nu in twee duels proberen stadgenoot AS’80 uit te schakelen dat vanmiddag Aliance’22 aan de kant zette.

De wedstrijd begon veelbelovend want beiden teams speelde voluit op de aanval. In eerste instantie had SDZ iets de overhand maar al snel zag Forza dat men de zaken anders moest aanpakken. Dat lukte en men creeerde al snel wat kansen maar Mano Oosterbaan van Forza zag zijn inzet gekeerd door de uitstekend keepende Dennis Claus van SDZ die met zijn 44 jaar(!) al lang gepensioneerd had moeten zijn.

Dit was voor de Amsterdammers dusdanig een stimulans om er nog een schepje bovenop te gooien en Forza moest terug en SDZ had in deze fase kunnen scoren maar miste voor de Forzagoalie een opgelegde kans. Coach Danny Flemming van SDZ maande zijn manschappen om nog meer druk te zetten en mocht Forza blij zijn dat men slordig met de kansen om ging. Tot aan de rust speelde het spel zich veelal op het middenveld af en werd er voor de rust vooralsnog niet gescoord.

Het tweede bedrijf kenmerkte zich door twee ploegen die elkaar geen meter ruimte gunde, maar de soms veel te harde acties werd door de arbiter uitstekend gezien en zo bleef de wedstrijd aantrekkelijk voor de ruim honderd toeschouwers. In de 70e minuut dan toch de eerste treffer maar niet aan SDZ zijde die juist een treffer nodig had om gelijk te komen met hun tegenstander.

26052013 FA SDZ 2

Forza scoorde en Davey Kroonstadt was de maker, hij werd goed in stelling gebracht en kon op de SDZgoalie afgaan,de inzet was voor Dennis Claus iets te veel van het goede 1-0. Forza zat op rozen maar SDZ gaf zeker niet op en kwam sterk terug maar diverse hoekschoppen werden in de kiem gesmoord. In de 83e minuut was men wel dicht bij een treffer maar de Forza doelman was nu het grootste obstakel. Uiteindelijk maakte Forza aan alle illusies van SDZ een einde toen Sherwan Mustafa z’n directe tegenstander z’n hakken liet zien en beheerst SDZ-doelman Claus passeerde 2-0. De strijd was over maar SDZ had een uitstekende indruk achter gelaten in Almere en verdiende zeker een of twee doelpunten deze middag.

Forza kan zich nu gaan richten op stadgenoot AS’80 dat ook de volgende ronde haalde. Aanstaande donderdag is het AS’80 tegen Forza en op zondag 2 juni volgt de return.