Forza Almere verliest fors bij Roda46

In de derde klasse D zondag moest het Almeerse Forza het opnemen tegen subtopper Roda’46 uit Leusden. Na een gelijkopgaande eerste helft kwam de thuisploeg de tweede helft pas echt goed los en zegevierde met de wat onverdiend met 4-1.

Bij Forza begon men veelbelovend aan dit duel en was men regelmatig  voor het doel van de tegenstander te vinden. Alleen Forza communiceerde te weinig wat resulteerde in veel gemiste kansen. Na vijf minuten ging Forza lelijk in de fout en kon Peter Heuvelink voor de thuisclub de 1-0 binnen koppen. Forza liet het er niet bij zitten en nog geen twee minuten later was het alweer gelijk, een prachtige vrije schop van Romano Kappen verdween onhoudbaar in de kruising en menig toeschouwer beloonde dat met verdiend applaus. Tot aan de rust hielden de twee ploegen elkaar goed in evenwicht. Beiden teams konden ook de nodige kansen creëren, maar van beide kanten faalde men binnen het zestien meter gebied.

forza-roda2

Na de rust oefende Roda meer druk uit op de gasten en werd Forza doelman Stefan Verboom behoorlijk op de proef gesteld. De thuisclub kwam op voorsprong, maar de goal werd door Raymond van Kalveren in buitenspel positie gescoord. De niet al te sterk leidende scheidsrechter Golta wilde daar, ondanks de protesten, niets van weten en keurde het goal goed, 2-1. Hierdoor knakte er iets bij de Almeerders en niet veel later viel ook de derde goal, weer door van Kalveren gescoord 3-1. Bij Forza kwamen er ook nog twee blessures bij en was de angel uit de Almeerse ploeg. Nadat Forza hierna toch nog wat doelrijpe kansen kreeg en deze niet kon benutten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Met nog vijf minuten te spelen was het weer Roda spits Raymond van Kalveren die zijn derde doelpunt deze middag kon scoren 4-1.

Trainer Joop Struijkenkamp van Forza: “Wij zaten deze middag niet goed in de wedstrijd maar als de scheids dan ook nog een duit in het zakje doet en twee buitenspel gevallen over het hoofd ziet waar twee goals uitkomen loop je echt achter de feiten aan!”

Forza blijft op de tiende plaats staan en speelt negen maart tegen BFC.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3D.