Forza Almere voor het eerst met lege handen

De verdediging van Forza Almere moest zondagmiddag opnieuw twee tegentreffers incasseren, maar het lukte de Almeerders, in tegenstelling tot de drie eerste competitiewedstrijden, niet om het net twee keer te laten bollen. De formatie van Joop Struijkenkamp verloor op bezoek bij SCH’44 voor het eerst dit seizoen: 2-0. ,,Het is een terechte nederlaag”, aldus Michael Buth, de tweede aanvoerder bij Forza.

Buth was in de eerste helft aanvoerder, omdat Jerzy Soutekouw op de bank begon. De verdediger, die met zijn hand in het gips zit, kwam na rust binnen de lijnen. ,,Vorige week tegen Roda’46 kwamen wij voor de derde keer dit seizoen op een 2-0 voorsprong en gaven wij het volkomen onnodig uit handen, maar vandaag zijn wij tot het einde van de wedstrijd blijven knokken en verloren we uiteindelijk van een tegenstander die beter is”, concludeerde Buth.

De derdeklasser uit Almere kwam zondag al na zes minuten op achterstand. Ivo Roest troefde Richard Bobie af. Dertien minuten later werd de vleugelverdediger van Forza opnieuw in de luren gelegd door een speler van SHC’44. Mitch Maas profiteerde: 2-0. ,,Ik was niet helemaal scherp”, bekende Bobie. ,,Bij de tweede tegengoal had ik ook aan de binnenkant moeten dekken.”

SHC'44 - Forza Almere (Mounir Mojahid)

Forza Almere kon in het eerste bedrijf geen vuist maken. Het was duidelijk te merken dat Struijkenkamp op een aantal belangrijke spelers geen beroep kon doen. Onder anderen spits Sherwan Moustafa (geschorst) en middenvelder Erik Smits (blessure) ontbraken. Vooral de absentie van Moustafa is een aderlating voor Forza. De aanvalsleider is bijna altijd trefzeker.

Toch waren de Almeerders, die voor rust weinig weggaven, niet helemaal krachteloos. Jeffrey Speek had in de 44e minuut een vrije doortocht, maar werd op onreglementaire wijze afgestopt. ,,Hij passeerde drie man en had een vrije doortocht”, vertelde trainer Struijkenkamp. ,,Nu gaf de scheidsrechter slechts een gele kaart, rood had meer op zijn plaats geweest.”

In het tweede bedrijf lukte het de Flevolanders niet om langszij te komen. ,,Jamal Hamdaoui verrichtte enkele uitstekende reddingen anders hadden we ook met ruimere cijfers kunnen verliezen”, aldus Struijkenkamp. Hamdaoui stond onder de lat, omdat keeper Stefan Verboom geblesseerd is.

Forza kreeg in de laatste tien minuten nog enkele mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd, maar de buitenkansjes werden niet benut. Struijkenkamp: ,,Ondanks de nederlaag ben ik blij dat mijn ploeg is blijven knokken. Dat ontbrak er vorige week aan.”

Door de nederlaag zijn de Flevolanders gezakt naar de tiende plaats in de derde klasse D. Toch is de sfeer in de groep, die sinds dit seizoen met de bus naar uitwedstrijden reist, uitstekend. ,, Als iedereen nu ook nog twee keer per week komt trainen, kunnen wij echt stappen gaan maken”, besloot de oefenmeester van Forza.

Foto’s: Nadjezda Verboom

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)