Forza degradeert, Martinus mist promotie, OSV moet nog door

Terwijl de reguliere competitie al ruim een maand geleden is afgelopen, komt het seizoen van OSV zondag pas ten einde. Doordat de ploeg als tweede eindigde in de poule van de extra nacompetitie, moet het in een beslissingswedstrijd winnen voor lijfsbehoud.

OSV speelde de derde groepswedstrijd met 1-1 gelijk tegen Zeevogels. Dat was niet voldoende voor de groepswinst. De Amsterdammers werden gepasseerd door KGB, dat met ruime cijfers (0-5) te sterk was voor HSV Sport en daarmee het ticket voor de derde klasse bemachtigde. Met een tweede plaats krijgt OSV nog één kans op lijfsbehoud.

Voor Forza Almere viel het doek gisteravond. Op het neutrale terrein van NVC in Naarden gingen de Almeerders kansloos onderuit tegen MSV ’19. Door een 4-0 overwinning van de ploeg uit Montfoort promoveren zij naar de derde klasse en degradeert Forza. In die poule slaagde Sporting Martinus er niet in om te promoveren. De ploeg van Ron Gerlof moest winnen van DSS om nog kans te maken, herpakte zich van een 2-0 achterstand, maar een 2-2 gelijkspel was niet genoeg om nog een kans te maken op promotie.

Derdeklassers OSV en DSS mogen zondag uitmaken wie er na de zomer nog steeds op hetzelfde niveau speelt. De wedstrijd wordt gespeeld op het veld van DEM in Beverwijk. Na zondag, met lijfsbehoud of degradatie als resultaat, zit het seizoen er voor OSV dan eindelijk echt op.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!