Home / Algemeen / Fotograaf Martin van Zurk (61) overleden

Fotograaf Martin van Zurk (61) overleden

Woensdagavond is Martin van Zurk, tevens fotograaf van Het Amsterdamsche Voetbal, overleden. Martin werd afgelopen maandag in de sportschool getroffen door een hartinfarct. Na twee dagen in kunstmatige coma gelegen te hebben en er geen kans meer was op enig herstel, werd woensdagavond besloten hem – in het bijzijn van zijn vriendin en familie – in te laten slapen.

martin-van-zurk-in-actie

Martin van Zurk was ruim vier jaar verbonden aan Het Amsterdamsche Voetbal. Als verslaggever en fotograaf volgde hij voor ons de verrichtingen van zijn club JOS/Watergraafsmeer. Met veel enthousiasme en zonder enige wanklank leverde hij iedere zondagavond zijn verhaal en foto’s in. Het enige wat hij er voor terug wilde was een perskaart. Iets waar hij heel trots op was. Martin was een zeer gewaardeerde kracht van onze organisatie.

martin-van-zurk-door-hek

Eind jaren negentig werd hij lid van JOS/Watergraafsmeer. Hij verdedigde het doel bij de veteranen. Zijn voorliefde voor de club was onvoorwaardelijk. Daarnaast was hij de afgelopen jaren veelvuldig te zien als figurant (en zelfs een aantal klein rolletjes) in diverse Nederlandse series. Vol trots kon hij daarover vertellen op onze medewerkersborrels, waar hij altijd een graag geziene gast was. Martin was sinds kort opa. Zijn humor, Amsterdamse bluf en gekkigheid zullen we missen.

martin-van-zurk-feestje-hav

Afgelopen maandag had ik nog contact met hem over foto’s van de wedstrijd JOS/Watergraafsmeer – MSC. In verband met een verjaardag zondagavond kwam het allemaal wat later dan gebruikelijk. Een berichtje was voldoende. Tien minuten later zaten alle foto’s in de inbox. Een paar uur later werd een hartinfarct tijdens het sporten hem uiteindelijk fataal.

Het Amsterdamsche Voetbal wenst zijn vriendin Chantal, kinderen, kleinkinderen en vrienden heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies.

Wij zullen je missen Martin en bedankt voor al je prachtige foto’s!

Mathijs Groenewoud
Hoofdredacteur Het Amsterdamsche Voetbal

De foto’s zijn de afgelopen jaren gemaakt door zijn collega’s van Het Amsterdamsche Voetbal