Foutloos Swift alleen aan kop na zege op Bennekom

De afgelopen drie weken moest Swift de koppositie nog delen, maar na een krappe zege op Bennekom mag de ploeg van Mark Evers zich echt koploper noemen in de zaterdag Hoofdklasse A. Op sportpark Olympiaplein was Max van Wakeren de matchwinner met de enige treffer van de middag: 1-0.

Het was geen hoogstaande wedstrijd in Amsterdam. Bennekom probeerde op elke mogelijke manier Swift uit het spel te houden en meerdere ballen werden naar de andere kant van het sportpark geschoten. Swift was voetballend de betere ploeg, maar kon dat overwicht nog niet in de stand uitdrukken. Jaap Smeeing kreeg hiervoor in de eerste helft een enorme kans, alleen schoot hij – na een mooie combinatie met Thijs Haselhoff – recht op doelman Sjoerd Rensen af.

Swift gaf zelf niks weg in de eerste helft en kreeg nog een paar kleine kansen. Dit leverde echter niets op. Na de rust werd de ban wel gebroken. Doelman Rensen moest zich uitstrekken bij een slechte terugspeelbal door de lucht en de bal uit de kruising halen. Dit werd terecht teruggefloten door scheidsrechter Puts, die Swift een indirecte vrije trap gaf, weliswaar op een andere plek. Vanaf vijf meter voor het doel maakte Max van Wakeren hier optimaal gebruik van door de bal recht door de muur van Bennekom te schieten.

Swift - Bennekom

Pas met de 1-0 stand op het scorebord kwam ook Bennekom iets dreigender in de buurt van het doel van Swift. Hierbij moest Sieuwerd Teerink een paar keer handelend optreden bij inzetten van de gasten en wist daarmee zijn doel schoon te houden. Swift kreeg in de slotfase nog kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar Maarten de Lange en Haselhoff kregen hun schot niet tussen de palen. De voorsprong van Swift kwam niet meer in gevaar, waardoor de Amsterdammers de vierde zege in evenzoveel wedstrijden bij konden schrijven.

“Ik vond dat er maar één ploeg aan alle kanten recht had op de overwinning en dat waren wij”, zei Swift-trainer Mark Evers na afloop. “Het was geen beste wedstrijd van onze kant, maar het is extra lekker dat we deze winst dan over de streep trekken. Zeker omdat je ook alles goed doet. Mijn complimenten aan de ploeg dat we ook zo volwassen kunnen spelen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)