Fraaie zege bij HHC Hardenberg levert OFC plek in hoofdtoernooi KNVB Beker op

Voor het eerst in de clubgeschiedenis staat OFC in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Nadat het de afgelopen twee jaar in de kwalificatie mis ging, verzekerde de ploeg van Eric Heerings zich nu met een knappe zege van het bekerticket. Op bezoek bij HHC Hardenberg won de derdedivisionist met 0-3.

De laatste testcase voor de start van de competitie hebben de Oostzaners met klinkende cijfers goed volbracht. En de overwinning op de nummer drie van de Tweede Divisie van vorig seizoen was meer dan verdiend. “Wij hebben absoluut niet achterover gehangen of de bus geparkeerd”, zei Heerings. “Dit is voor ons een leuke opsteker richting de competitie. Daar zijn we heel blij mee. Met zulke cijfers in Hardenberg winnen doet niet zomaar iedereen.”

De overwinning was volgens hem een uitstekende teamprestatie. Nadat doelman Brian van der Werff zich met een cruciale redding bij een gelijke stand onderscheidde, opende Mike Brantjes na een klein half uur uit een hoekschop de score. “Daarna waren we continu de bovenliggende partij”, vervolgde Heerings. De 0-2, enkele minuten voor rust, was op een psychologisch fijn moment. En een hele mooie treffer, beschreef de oefenmeester. Een fraaie aanval mondde via Soufiane Reclaoui uit bij Reda Kharchouch, die alleen het laatste zetje hoefde te geven.

In de tweede helft zat er voor HHC Hardenberg maar één ding op: volle bak aanvallen. Het lukte de thuisploeg amper om de Oostzaners serieus op de proef te stellen. Twaalf minuten voor tijd werd het duel door Reclaoui bovendien definitief in het slot gegooid: 0-3.

Nu zit de derdedivisionist komend weekend in de koker voor de loting van de eerste ronde, waarin ook de profclubs instromen. “Ik kan gelijk zeggen dat ik hoop op een club uit de Eredivisie, maar als trainer wil ik altijd winnen. Dus ik hoef niet gelijk een aansprekende naam. Er komt er straks eentje uit de koker en daar moet je het toch tegen doen. Het zou heel leuk zijn om ver te komen in de beker, maar de competitie blijft het belangrijkste”, besluit Heerings. Daarin gaat OFC zondag voor de ouverture op bezoek bij Quick in Den Haag.

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker.