Frank Abbring naar JOS/Watergraafsmeer: “Situatie bij AFC was uitzichtloos”

Frank Abbring speelt volgend seizoen bij Hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer. De centrale verdediger voetbalde het afgelopen seizoen bij Topklasser AFC. “Ik wilde graag in Amsterdam blijven spelen, omdat ik komend jaar ga afstuderen”, vertelt de 24-jarige rechtenstudent.

“Tevens heb ik met JOS de afgelopen twee jaar ook al een gesprek gevoerd, maar toen kwam het er niet van”, gaat Abbring verder. “Maar ik heb bovenal voor JOS gekozen, omdat ik komend seizoen weer aan spelen toe wil komen. Bij AFC was de situatie uitzichtloos, ik zag het niet zitten om nog een jaar veelvuldig langs de kant te staan.”

Abbring kwam afgelopen zomer over van zondag Hoofdklasser De Zouaven. “Ondanks dat ik weinig speelde, heb ik bij AFC een prachtig jaar gehad. Het is een mooie club en we hadden een fijne groep. In het afgelopen jaar heb ik binnen de selectie ook echt vrienden gemaakt.”

Trainer Roy van der Meije, die bij JOS/Watergraafsmeer het roer overneemt van Sander Middelbeek, is geen onbekende van Abbring. “Toen hij bij EDO trainer was, heb ik diverse keren tegen hem gespeeld. Of dat een voordeel is, weet ik niet. In de voorbereiding begint iedereen immers opnieuw. Ik ben gewoon één van de selectiespelers.”

De verdediger rekent zich dan ook niet rijk. “Ik ga knokken voor mijn kans bij JOS. Ik vind het overigens moeilijk om in te schatten of we mee kunnen doen om de bovenste plaatsen, want door het invoeren van een tweede divisie zijn er volgend seizoen behoorlijk wat nieuwe ploegen in de Hoofdklasse actief.”

JOS liet ook weten zich voor komend seizoen verstrekt te hebben met Clayton Karsari (Nieuw Utrecht), Reggie Schaap (Koninklijke HFC) en Soufiane Reclaoui (Sparta Nijkerk). Eerder werden al negen andere nieuw spelers binnen gehaald. Die namen leest u hier in onze transfermarkt.

Foto Hollandia

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)