Frank Schilder (De Dijk) kijkt derby tegen OFC met vertrouwen tegemoet

Aanstaande zondag staat al in de tweede speelronde van het seizoen de derby tussen De Dijk en OFC op het programma. Beide ploegen begonnen de competitie met een nipte zege op respectievelijk JVC Cuijk (2-3) en Westlandia (2-1) en ook wisten beide derde divisionisten zich midweeks te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de KNVB-Beker. De Dijk deed dit door FC Lisse met 1-3 te verslaan terwijl OFC op eigen veld met 2-1 te sterk was voor Flevo Boys.

Verdediger Frank Schilder van De Dijk is blij met de goede start, want volgens de mandekker moest De Dijk twee keer diep gaan om de zege over de streep te trekken. “Zeker in de eerste wedstrijd tegen Cuijk hadden we een moeilijke start. Dan ben je blij om te zien dat we een volwassen ploeg hebben die zich daar uit weet te voetballen. Ook tegen Lisse hadden we een mindere fase en ook toen wisten we ons daar overheen te zetten.”

Frank Schilder_Beense

De Dijk en OFC stonden negen keer eerder tegenover elkaar en van die eerdere ontmoetingen wist OFC geen enkele keer te winnen. Zes keer kwam De Dijk als winnaar boven drijven en drie keer eindigde het treffen in een gelijkspel. Vorig seizoen werd OFC zelfs twee keer overklast, het duel aan de Schellingwouderdijk werd met 5-2 gewonnen terwijl de ontmoeting in Oostzaan in 0-3 eindigde. “Ik heb hem zelf ook nog nooit verloren”, vervolgt Schilder zijn verhaal. “Maar hoewel de statistieken mooi zijn, zegt het me niet zoveel. Iedere wedstrijd is anders en we zullen ook deze keer weer alles moeten geven. Het is altijd een beladen duel en dat hoort ook bij een derby. Je krijgt twee teams die allebei willen winnen.”

Frank Schilder Dijk OFC

Waar OFC in de zomerperiode veel nieuwe namen mocht begroeten, bleef het basiselftal van De Dijk vrijwel intact. Wel zag Schilder zijn trainer Ale van der Zee vervangen worden door Jochem Twisker, voor wie het zijn eerste derby wordt als eindverantwoordelijke. “Hij heeft een duidelijke visie en dat is hij er al vanaf de eerste training aan het inslijpen. We beginnen dat nu ook terug te zien op het veld. Als we zondag vanuit onze organisatie kunnen spelen en iedereen zijn taken goed uitvoert, heb ik er veel vertrouwen in dat we zondag weer als winnaar van het veld stappen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)