Home / Algemeen / Frans Schuitemaker gaat voor periodetitel bij Magreb ’90: “Wedstrijd tegen De Dijk is cruciaal”

Frans Schuitemaker gaat voor periodetitel bij Magreb ’90: “Wedstrijd tegen De Dijk is cruciaal”

Trainer Frans Schuitemaker is bij Magreb ’90 hard op weg de periodetitel in de zondag hoofdklasse te halen. Sinds de Amsterdammer november vorig jaar is ingestapt verloren de Utrechters geen wedstrijd meer. Aanstaande zondag staat de kraker tegen De Dijk op het programma, die slechts één punt achterstaan in de strijd om de periode. Schuitemaker: “De wedstrijd van zondag is cruciaal.”

Afgelopen weekend won Magreb ’90 nog verrassend bij koploper Vlissingen: 1-3. “Die zege was dik verdiend,” zegt Schuitemaker. “We hadden het eigenlijk in de eerste helft al af moeten maken, maar verzuimde dat. Gelukkig konden we het in de tweede helft alsnog rechtzetten. In die wedstrijd heb je kunnen zien hoeveel kwaliteit er in de ploeg zit. Maar het kan nog beter, met name de discipline. Daar werken we hard aan.”

Frans Schuitemaker (Magreb 90)

Ondanks dat Schuitemaker de kersverse koploper Chabab tot drie punten is genaderd wil hij het liever nog niet hebben over een eventueel kampioenschap. “Dat is nu nog te ver van ons bed. Laten we eerst maar eens die periode binnenhalen. Na De Dijk volgen Westlandia en OFC, dus dat wordt nog een hele klus.”

“Het is wel een hele leuke competitie. Chabab en en De Dijk hebben op mij de meeste indruk gemaakt. Van beide teams hebben we gewonnen, maar het resultaat had net zo goed andersom kunnen zijn. En vlak OFC niet uit.”

Foto’s John Beckman: Frans Schuitemaker eerder dit seizoen met zijn Magreb ’90 op bezoek bij Chabab.

Send this to a friend