Frans Schuitemaker keert weer terug op het veld

Frans Schuitemaker (63) staat vanaf heden weer op het trainingsveld. De Amsterdammers is per direct aangesteld als hoofdtrainer van zaterdag hoofdklasser FC Breukelen. De oefenmeester is de opvolger van de in december vertrokken Jamal Yahiaoui.

Breukelen staat momenteel op de vijftiende en laatste plaats in de hoofdklasse A met slechts zes punten. Het wordt voor Schuitemaker een hels karwei om de promovendus te behouden voor de hoofdklasse. Het is voor Schuitemaker niet de eerste keer dat hij bij Breukelen aan het roer staat. In het verleden (eind jaren tachtig) was hij al trainer van Nijenrodes, de voorloper van FC Breukelen. Halverwege de jaren negentig had hij daar ook al de leiding.

In Amsterdam kreeg hij vooral bekendheid door zijn trainerschap bij DWV. Bij Breukelen kreeg hij één duidelijke opdracht mee: niet degraderen. Schuitemaker: “Ik zie dit als een prikkelende uitdaging en als je naar de selectie kijkt zit daar genoeg voetbalpotentie in om in de hoofdklasse te kunnen spelen. Ik heb daar alle vertrouwen in. FC Breukelen is een mooie club met hardwerkende mensen waar ik nog steeds heel graag kom.”

Foto John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)