Frans Schuitemaker stapt op bij Magreb’90

Frans Schuitemaker heeft zijn ontslag ingediend bij zondag Topklasser Magreb’90 uit Utrecht. De Amsterdamse oefenmeester heeft dit besloten vanwege een meningsverschil met de voorzitter. Hiermee is hij al de zesde trainer in vijf jaar die vroegtijdig vertrekt bij de club.

Schuitemaker kwam in november vorig jaar aan het roer bij de Utrechters. Op dat moment stond Magreb op de zesde plaats. De aanpak van Schuitemaker wierp zijn vruchten af want aan het einde van de rit was Magreb kampioen van de Hoofdklasse. Beide partijen besloten daarop de samenwerking te verlengen. Na slechts drie wedstrijden in de Topklasse is er een einde gekomen aan deze samenwerking.

Frans Schuitemaker (Magreb 90)

Schuitemaker betreurt de gang van zaken, maar geeft toe dat hij niet anders kon. ”De voorbereiding was niet ideaal. Veel jongens keerden pas laat terug van vakantie in verband met de Ramadan. De conditie van de spelers was dus niet 100% in orde toen we aan de competitie begonnen. Desondanks wonnen we de eerste wedstrijd verrassend van FC Lienden met 0-2.”

Vervolgens maakte Magreb kennis met de keiharde wetten van de Topklasse. De wedstrijden tegen UNA (0-5) en stadgenoot Hercules (2-1) werden verloren. ”De voorzitter wilde vervolgens zelf conditietraining gaan geven. Hier was ik het niet mee eens want ik bepaal wat er op het trainingsveld gebeurt. Als de voorzitter conditietraining wil gaan geven is dat een ondermijning van mijn gezag. Ik ben er van overtuigd dat ik de boel weer op de rails had kunnen krijgen als ik de tijd had gehad, het is me vorig jaar ook gelukt. Het doet me ontzettend pijn dat ik deze beslissing heb moeten nemen. Magreb is een mooie club met een geweldige selectie, maar aan dit soort praktijken ga ik niet meewerken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)