Fransen stapt op wegens ‘verschil van inzicht’ als voorzitter amateurvoetbal bij de KNVB

Bernard Fransen stapt op als voorzitter van de KNVB afdeling amateurvoetbal. Fransen legt zijn functie neer vanwege een verschil van inzicht over de ‘bestuurlijke inrichting’ van de amateur sectie. Fransen volgde in 2009 Anton Binnenmars op als voorzitter van de sectie amateurvoetbal binnen de KNVB.

Sinds 2009 was Fransen (geboren in Friesland) voorzitter van het bestuur amateurvoetbal. Hij volgde toen Anton Binnenmars op. Tevens heeft Fransen zijn functie als vice-voorzitter va het bondsbestuur opgegeven. Fransen zegt in een verklaring van de KNVB: “ Het was een eer om de afgelopen jaren een steentje bij te kunnen dragen aan de voetbalsport.”

Over de reden van opstappen zegt Fransen het volgende : “De organisatie is volop in beweging. Nieuwe ontwikkelingen brengen soms ook een verschil van inzicht met zich mee. Het belang van de KNVB staat voorop en daarom maak ik ruimte voor een ander.”

Gisteren (dinsdag) werd al bekend dat  er vijftig banen moeten worden geschrapt binnen de amateursectie van de KNVB.  Welke gevolgen dat precies binnen het district West 1 zal hebben is nog niet bekend.

Foto KNVB

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)