Fred Coesel (IJburg) blijft Amsterdam vertegenwoordigen in ledenraad KNVB

Fred Coesel blijft de vertegenwoordiger van Amsterdam in de ledenraad van de KNVB. De voorzitter van AFC IJburg maakte hier al een jaar deel van uit en werd vorige week door de clubs uit de regio gekozen voor een nieuwe periode.

Voor de recente verkiezingen had Coesel al een plek in de ledenraad, doordat zijn voorgang aan het begin van dit jaar eruit was gestapt. In zijn rol – er zijn dertig vertegenwoordigers uit het hele land – onderhoudt hij contact met verenigen uit de eigen regio om ervoor te zorgen dat de KNVB dicht bij de verenigingen en leden blijft staan. “Ik wil me graag inzetten voor het Amsterdamse voetbal en Amsterdam vertegenwoordigen in alle landelijke ontwikkelingen. Ik ben blij dat ik het mag blijven doen.”

De voorzitter van AFC IJburg wil vanuit de ledenraad dat het voetbal in Amsterdam positiever benaderd wordt en, zoals eerder aangegeven in zijn column, een bloeiperiode tegemoet gaat. Hiervoor probeert hij goed te luisteren wat er leeft in de stad. “Dat doe ik twee keer per jaar via het voorzittersoverleg van de Amsterdamse voorzitters. Daar probeer ik op te pikken wat er leeft in Amsterdam en waar aandacht voor moet komen.”

Daar vanuit wil Coesel kijken of dit met de ledenraad van de KNVB kan worden opgelost. “Het gaat erom of het bijdraagt aan het Nederlandse voetbal. Ik zit er namelijk niet alleen voor Amsterdam, maar ook voor het totale voetbal in Nederland.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)