Lionel Frederik

Frederik ook naar Bahrein

De Amsterdammer Lionel Frederik verruilt hoofdklasser Koninklijke HFC voor Al-Ahli in Bahrein. De aanvaller maakte in de zomer de overstap van Blauw Wit Amsterdam naar Haarlem maar verlaat de koploper in de hoofdklasse dus in de winterstop.

Frederik zal in Bahrein gaan spelen voor Al-Ahli de club waar ook voormalig Ajacied Sergio Parris actief is. Frederik: “Sergio Parris is een goede vriend van me en hij stuurde me een bericht via Facebook of ik stage wilde komen lopen bij Al–Ahli. Ik heb geen moment na hoeven denken.”

Dus vertrok de 26-jarige aanvaller op 10 december voor een stage naar Bahrein. Drie dagen geleden kreeg hij het bericht dat er een contract voor hem klaar lag. Frederik: “Ik heb een contract tot aan het eind van het seizoen (dat loopt ot en met juni, red.) en nog een optie van mijn kant om met een jaar te verlengen. Ik wil eerste even kijken hoe het me bevalt.”

“Mijn eerste indruk was goed al hebben de spelers daar wel een andere mentaliteit dan ik gewend ben. Ze komen gewoon te laat op de training! Het niveau hier kun je vergelijken met de Jupiler League. Dus ik maak zeker weer een stap omhoog. Vorig seizoen in de eerste klasse bij Blauw Wit, nu hoofdklasse bij HFC en over een paar dagen dus betaald voetbal in Bahrein.”

Bij Koninklijke HFC waren ze erg blij voor de aanvaller. Frederik: “Ze vonden het wel jammer, zeker ook omdat we nu bovenaan staan. Ze gunnen het me van harte. Ik had niet de mogelijkheid om pas na het seizoen te komen. Het was nu of nooit. Nu dus!”

Frederik  vertrekt 1 januari naar Bahrein.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)