Home / Algemeen / Fusie in Amstelveen voorlopig op lange baan geschoven

Fusie in Amstelveen voorlopig op lange baan geschoven

De fusie in Amstelveen tussen Amstelveen Heemraad, RKAVIC en NFC lijkt vooralsnog niet door te gaan. De gesprekken zijn nog altijd gaande tussen de drie clubs, maar er is geen geschikte accommodatie beschikbaar om dit te realiseren. Doordat de uitbreiding van de Internationale School is uitgesteld, is er geen ruimte om de rest van het sportaanbod in Amstelveen te verschuiven.

Eind september werd bekend dat de clubs met elkaar in gesprek waren om een fusie te realiseren. De leden van de drie verenigingen hadden hun besturen een mandaat gegeven om de fusie verder te onderzoeken. De aanleiding was de uitbreiding van de Internationale School, waardoor er geschoven moet worden. Een week geleden werden de clubs op de hoogte gesteld dat dit voorlopig van de baan is, wat direct ook gevolgen heeft voor een mogelijke fusie. Een herschikking van de sportvelden van Sportlaan-Oost en -West gaat nu ook niet door.

“Hierdoor is er geen ruimte om een vereniging van zo’n 1500 leden kwijt te kunnen”, zegt Michel Koning, voorzitter van Amstelveen Heemraad. Zijn club zou het sportcomplex aan de Sportlaan-Oost moeten verlaten bij uitbreiding van de Internationale school, wat een verschuiving van meerdere sportverenigingen in gang zou zetten. “Voor een verhuizing is nu nergens meer ruimte, omdat wij binnen de Sportlaan willen blijven.”

Het meest voor de hand liggende scenario was om de fusievereniging te laten spelen aan de Sportlaan-West, wat NFC nu met de rugby- en softbalvereniging deelt. Het domino-effect dat de gemeente Amstelveen voor ogen had, gaat echter niet door vanwege de situatie met de Internationale School. “Zoals het er nu naar uitziet, blijft alles zoals het is. Wij hoeven bijvoorbeeld niet weg van onze plek. De fusie wordt op de lange baan geschoven.”

Het uitstellen hoeft nog geen executie van de fusieplannen te betekenen, zegt Koning. “Er staat een uitnodiging van Peter Bot (wethouder sport, red.) open om met de clubs te blijven praten over de mogelijkheden. Waarschijnlijk zal het een intensieve samenwerking worden. De invulling hiervan is nog niet bekend. We willen allemaal nog fuseren, maar op korte termijn is dat in de huidige situatie onmogelijk.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!