Fusie Chabab en DWS lijkt rond

Voor de wedstrijd van vanmiddag tegen EVV deed Chabab voorzitter Khalid Berdouni een opmerkelijke uitspraak. Volgens hem is er een principe-akkoord tussen Chabab en DWS voor een fusie die voor het komende seizoen al rond moet zijn. Het blijkt dat achter de schermen alles in een stroomversnelling is geraakt. Twee maanden geleden was Chabab immers nog in gesprek met Blauw Wit. Het zal om een totale integratie gaan tussen Chabab en DWS. Voordelen voor beide clubs: Chabab speelt topklasse, DWS heeft een grote jeugd.

Vorig jaar liepen de gesprekken tussen DWS en Chabab nog vast, maar nu lijken beide dan toch tot elkaar te zijn gekomen. Voor 1 april worden de plannen uitgewerkt en wordt er bij beide clubs een algemene ledenvergadering uitgeschreven. Die zullen op dezelfde dag plaatsvinden. De naam van de nieuwe fusieclub is ook al bekend. Onder DWS/Chabab zal er geschiedenis geschreven gaan worden. Het nieuwe tenue zal bestaan uit de kleuren donkerblauw en geel. Het is de vraag of kledingsponsor Nike dit al voor het volgende seizoen voor elkaar krijgt of dat het eerste team nog in het huidige tenue van Chabab zal beginnen. Het verzinnen van een nieuw logo zal waarschijnlijk via een prijsvraag bij de leden van beide clubs worden neergelegd.

Berdouni vindt de fusie een logische.
Berdouni:’De clubs liggen qua populatie dicht bij elkaar tegenwoordig. We zijn allebei geen blanke clubs, om het zo maar te zeggen. Voor ons zijn er veel voordelen, maar er zijn ook nog wel zaken die uitgewerkt moeten worden. DWS kampt met een schuldenlast, daar moet een oplossing voor komen. Het complex voldoet nu wel bij DWS. Toch zal er op termijn wel het een en ander opgeknapt moeten worden. We hopen dat de gemeente dat in een plan gaat uitwerken. Chabab zal wel met het eerste de topklasse meenemen naar DWS, maar verder zal de club opgaan in DWS. Dat er twee kunstgrasvelden liggen is voor zeer prettig. Voor trainingen, maar ook om uit te wijken bij afgelastingen.’

Chabab heeft trouwens ook een schuld bij de gemeente, aangezien de club weigert om dit seizoen te voldoen aan de huur.
Berdouni:’Dat is een principekwestie. Het complex is afgekeurd, wij worden gedwongen om weg te gaan. Waarom zouden wij dan wel het volle pond moeten betalen?’

Berdouni hoopt erop dat de gemeente een duit in het zakje gaat doen. Om een nieuwe start te kunnen maken en het lastige dossier Riekerhaven af te kunnen sluiten zou de gemeente kunnen besluiten om de schulden weg te poetsen, maar zover is het nog niet. Het zou ook nog kunnen dat het dossier Riekerhaven nog helemaal niet wordt gesloten. De gemeente schijnt namelijk aan AFC aangeboden te hebben om de club in zijn geheel de verhuizen naar dit complex met nieuwbouw er op en eraan. De wonderen zijn blijkbaar de wereld nog niet uit.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)