Fusie geen noodzaak voor DWS

De fusie geruchten nemen de laatste tijd toe in Amsterdam. DWS wordt ook steeds vaker genoemd als het gaat om een samenwerking met bijvoorbeeld Blauw Wit en/of Chabab. “Een fusie is voor ons niet meer noodzakelijk” zegt waarnemend voorzitter Ties Diekema.

Afgelopen maandag vond er een gesprek plaats tussen DWS en FC Blauw Wit Amsterdam. “Op initiatief van Blauw Wit” zegt waarnemend DWS voorzitter Ties Diekema. “Wij hebben geen contact gezocht”.  Bernard Frank, voorzitter van Blauw Wit, zegt over die bijeenkomst: “Het was een informatief gesprek. Wij willen helemaal niet fuseren. Er zou een privé persoon zijn die wilde bemiddelen en die had dan ook nog een sponsor achter de hand. De gesprekken zij doodgelopen.” Diekma: “Bernard Frank moet zich wel wat preciezer uitdrukken. Het initiatief kwam dus niet bij ons vandaan. Ik heb gezegd dat ik het intern zou terug koppelen wat we besproken hadden. Het woord fusie is zeken gevallen. Volgens mij was dat ook de insteek van het gesprek.”

DWS zit echter voorlopig niet te wachten op een fusie. Diekema: “ Wij staan er beter voor dan vorig jaar. Toen zag het er beroerd uit. Op dit moment hebben we het redelijk op orde. Het is nog niet ideaal maar we hebben wel stappen gemaakt. Eind vorig seizoen dachten we echt dat we moesten fuseren omdat als we zouden wachten helemaal niets meer in te brengen hadden. Dat is dus nu absoluut niet meer zo.”

juiste welkom dws

Diekema: “ Over een fusie valt natuurlijk altijd te praten als er een partij komt die ons kan versterken. Maar nogmaals een fusie is voor ons geen noodzaak. Het stadsdeel legt ons ook niets op. Ze verplichten ons niets op dit moment.”

Over een samenwerking of fusie met Chabab is Diekema ook duidelijk: “Sinds het voorjaar van 2012 hebben we niet meer met Chabab gesproken. Niet officieel in ieder geval. Op zondag zouden we ruimte hebben om Chabab te laten spelen. Een samenwerking zou dus kunnen maar dan moeten we kijken in welke vorm. De geruchten over het feit dat onze accommodatie niet ion rode en afgekeurd zou zijn is onzin. Ons clubgebouw is veertig jaar geleden gebouwd en dat de eisen van de KNVB inmiddels veranderd zijn is logisch maar dat van ons in zeker niet afgekeurd door de KNVB. En wat betreft de richtlijnen van de KNVB omtrent het spelen van Topklasse wedstrijden voorzie ik ook geen probleem. Die eisen vallen allemaal best mee. Zolang we de veiligheid kunnen garanderen is er niets aan de hand. Met een paar kleine aanpassingen voldoen we daar zo aan als het moet.”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS