Fusievoorstel DWS – Chabab een feit

Na lange voorbereiding hebben gisteravond (zaterdag)de bestuursleden van Afc DWS en FC Chabab elkaar de hand gegeven. Beide besturen hebben het samen met het stadsdeel Nieuw-West en de KNVB de afgelopen weken koortsachtig gewerkt aan een fusievoorstel dat moet leiden tot een fantastische Amsterdamse fusieclub; DWS-Chabab.

Het fusievoorstel voorziet in de renovatie van het clubgebouw en het verbeteren van de sportinfrastructuur op Sportpark Spieringhorn. Hiermee zal Spieringhorn niet alleen voldoen aan de eisen van de Topklasse, ook voor de overige voetballers bij DWS-Chabab betekent dit dat zij eindelijk kunnen sporten en recreëren in een veilige en aantrekkelijke omgeving.

Wij zijn er van overtuigd dat door de krachtenbundeling van DWS en Chabab een sterke en vitale club zal ontstaan die niet alleen mee kan blijven draaien in de top van het amateurvoetbal maar ook haar maatschappelijke taak -meer kinderen aan het sporten krijgen- nog beter kan invullen.

Beide fusiepartners werden de laatste jaren geconfronteerd met omstandigheden die ze op de rand van de afgrond hebben gebracht. Het is een groot compliment aan alle betrokkenen dat in deze bedreigingen juist de kans is aangegrepen om een vlucht naar voren te doen.

Binnenkort zal het fusievoorstel worden voorgelegd aan de ledenvergaderingen van beide fusiepartners. Wij zijn ervan overtuigd dat het enthousiasme dat zich de afgelopen weken van beide besturen meester heeft gemaakt, ook door de leden zal worden overgenomen.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)