Galata van Quick Boys naar AFC

Geoffrey Galata (28) zal komend seizoen de kleuren van AFC verdedigen. De verdediger komt over van zaterdag hoofdklasser Quick Boys. De Amsterdammer was ook in gesprek met Ajax maar koos uiteindelijk ‘op gevoel’  voor AFC .

Dertien jaar geleden speelde Galata al voor AFC. Nadat hij via Blauw Wit bij Ajax terecht was gekomen speelde hij aan de Boelelaan in de B en A-junioren. Galata: “AFC is wel een beetje mijn club gebleven. Ik ben al een paar jaar met ze in gesprek over een overgang en nu is het er eindelijk van gekomen. Voor mij voelt het wel als een soort thuiskomen. Ik ken ook nog veel spelers en mensen binnen de club.”

Galata was ook in gesprek met Ajax maar koos dus voor AFC: “ Het is een gevoel. Het was een lastige keuze. Dat ik bij AFC veel spelers nog ken en vroeger mee gevoetbald heb heeft de doorslag gegeven.”  Galata speelde onder andere met Magid Jansen, Ron van Es en de eveneens nieuwe aanwinst Marien Willemsen. Dat deed Galata bij Telstar in de Jupiler League.  Daarna volgde TOP Oss, Sparta Nijkerk en dus Quick Boys. Galata: “Ik vond het tijd worden om wat dichter bij huis te gaan spelen. Ik ben het reizen een beetje zat. Met mijn werk in Zeewolde (Galata werkt als unit manager bij een uitzendbureau, red.) en mijn dochter werd het allemaal behoorlijk haasten. Dat wil ik niet meer. Nu kan ik dus eindelijk naar AFC.”

Foto Rob van Vliet: Dennis Kaars (r) in achtervolging op Geoffrey Galata
Foto Rob van Vliet: Galata (l) wordt dus geen teamgenoot van Dennis Kaars bij Ajax

De verdediger neemt dus al na een seizoen afscheid van Quick Boys. “Dat had ik niet verwacht. Ik dacht echt dat ik hier langer zou spelen.” Het feit dat Quick Boys niet eerder met Galata om de tafel ging geeft misschien wel aan dat ze niet met hem verder wilden. De komst van Ted Verdonkschot zorgt er voor dat er veel spelers aangetrokken worden. AFC-ers Mike Ruijter en Mike Derlagen gaan van AFC naar Quick Boys. Galata bewandelt dus de omgekeerde weg. Galata: “Ze hebben zeker al wat verdedigers gehaald. Ik weet niet wat ze met mij van plan waren maar ik heb besloten naar AFC te gaan.”

Met de komst van Galata heeft AFC nu zes versterkingen voor het komend seizoen bij de A-selectie. Eerder werden Pepijn Kluin, Marien Willemsen, Yousef EL Abdallaoui en  Rogier Wissink vastgelegd. Van uit het tweede elftal komt Javier vet over.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)