Galavoorstelling FC Aalsmeer tegen Scherpenzeel

FC Aalsmeer-trainer Cor van Garderen had alleen maar lovende woorden over voor zijn ploeg. Zojuist werd mede-subtopper Scherpenzeel door de zaterdag tweedeklasser weggespeeld en met 3-0 naar huis gestuurd. “Het is nu echt leuk voetbal wat we met Aalsmeer spelen.”

De eerste helft was precies zoals Van Garderen van zijn ploeg wilde zien: goed en aantrekkelijk voetbal, het afjagen van de tegenstander en resulterend in een riante voorsprong. “Dit was compleet. De eerste helft was echt een galavoorstelling. Ik heb enorm genoten, net als vorige week tegen Renswoude (4-0 zege, red.).”

FC Aalsmeer- Scherpenzeel

Halverwege de wedstrijd leek het al beslist. Aanvoerder Burak Sitil had na twintig minuten de score geopend voor de thuisploeg en de ruststand werd op 2-0 bepaald door een beauty van Wesley van Schaik. Zijn schot van zo’n dertig meter belandde op prachtige wijze in de kruising.

De plannen die Scherpenzeel in de rust had gemaakt om terug in de wedstrijd te komen, konden snel in de prullenbak. Enkele minuten na de hervatting werd het duel beslist. Michal Kocon liep een afgemeten voorzet van Calvin Koster eenvoudig binnen: 3-0. Van Garderen: “Daarna viel de wedstrijd wat terug. Scherpenzeel besloot nog één-op-één te spelen, maar konden deze zeer verdiende overwinning niet meer in de weg staan.”

FC Aalsmeer - Scherpenzeel

Nu staan er vier ploegen met een gelijk aantal punten bovenaan in de zaterdag tweede klasse B: FC Almere, De Bilt, FC Aalsmeer en De Meern. Op basis van doelsaldo staat Aalsmeer derde. “Ik had van tevoren al gezegd dat het kampioenschap tussen vijf a zes ploegen zou gaan. Als dit verschil lange tijd zo klein blijft, wordt het een close finish aan het eind. En wij gaan goed mee. Dit was goed voor het doelsaldo, de nul en het vertrouwen.”

FC Aalsmeer - Scherpenzeel

Volgende week wacht namelijk subtopper Delta Sports, dat op slechts drie punten achter staat. “Dat zie ik als de halve finale voor de topper tegen De Bilt over drie weken. We hebben nu twee keer heel goed gespeeld op eigen veld, nu mogen we niet vervallen en moeten we ook zo een uitwedstrijd kunnen voetballen. Het is nu echt leuk voetbal wat we spelen. Met het zelfvertrouwen zit het dus in ieder geval goed.”

Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!