Home / Algemeen / Geblesseerde Sanches Silva wil na winterstop verder omhoog met Ajax

Geblesseerde Sanches Silva wil na winterstop verder omhoog met Ajax

Ajax staat met een zevende plaats momenteel in de middenmoot in de zaterdag Hoofdklasse A, op tien punten van koploper Achilles Veen. Na een stroeve start lijken de Amsterdammers hun draai te hebben gevonden in de zaterdag hoofdklasse A.

Verdediger Sanches Silva is bezig met zijn tweede seizoen bij de hoofdklasser. Hij heeft het naar zijn zin bij de club. “Ik ben warm ontvangen en dat voelt nog steeds zo. We hebben een jonge groep en de jongens gaan goed met elkaar om.” Sanches Silva ziet dat de ploeg groeiende is. “We begonnen het seizoen niet zo sterk om eerlijk te zijn. Misschien moesten we nog even wennen aan elkaar in het begin. Maar aan de resultaten zie je dat het nu beter gaat. We winnen nu ook wedstrijden die we minder spelen. De groep is bereid om hard te werken.”

Afgelopen maandag onderging verdediger Donaldo Sanches Silva van Ajax een operatie vanwege een liesbreuk. Hij liep al twee maanden met de kwetsuur rond. “Na de wedstrijd tegen Achilles Veen (8 oktober, red.) had ik last. Ik had ook wel pijn bij de trainingen. Dus toen hebben we foto’s laten maken”, aldus Sanches Silva. Er is bij Sanches Silva afgelopen maandag een matje geplaatst. De timing van de operatie is bewust gekozen. Na de wedstrijd tegen RVVH van komend weekend begint de winterstop. “De komende twee weken mag ik sowieso niets doen. Ik hoop vanaf de derde week weer wat te kunnen doen. Ik mik op een rentree na de winterstop.”

Foto Facebook | Sanches Silva in het VU-ziekenhuis
Foto Facebook | Sanches Silva in het VU-ziekenhuis

Sanches Silva was tot zijn blessure vaste waarde in het elftal van Jorg Smeets. “Ik vind dat ik beter presteer dan vorig jaar. Ik heb het vertrouwen gekregen en was ook fit. Tot ik geblesseerd raakte aan mijn lies speelde ik alles. Ik ben blij dat ik nu geopereerd ben. Het wordt hard werken om weer fit te zijn in de tweede seizoenshelft en hopelijk kom ik dan snel terug in de basis.”

Sanches Silva is optimistisch over de tweede seizoenshelft. “We willen naar boven gaan kijken. Hopelijk kunnen we nog naar de top-5. We hebben nu een goede serie neergezet en hopelijk kunnen we de aansluiting met de top vinden na de winterstop.”

Tekst: Koen Vanhellemont

Foto boven: Mario Wormhoudt | Donaldo Sanches Silva vorig seizoen in de beker tegen WV-HEDW

Send this to a friend