Geblesseerde Tim de Jong op zijn plek bij Ajax

Tim de Jong maakte afgelopen zomer, samen met Manolito Joren, de overstap van Diemen naar Ajax. Van die overstap heeft de 20-jarige middenvelder een paar maanden later geen spijt. “Tot nu toe is het super. Aan het begin was het wel wennen omdat je in een nieuw team terecht komt. Inmiddels heb ik het heel erg naar mijn zin.”

De Jong trainde in de voorbereiding nog mee met het eerste elftal. Zijn wedstrijden speelt hij dit seizoen in het tweede. “Met die verwachting ben ik ook naar Ajax gegaan. Het gaat er met name om dat ik mij op een hoger niveau kan ontwikkelen en minuten kan maken.” De Jong komt dit seizoen met Ajax uit in de reserve Hoofdklasse en dat is een ander niveau dan bij Diemen in de derde klasse. “Voetballend is het zeker een hoger niveau en als je bij Ajax speelt, ben je tevens constant aan de bal.”

Twee weken gelden raakte de middenvelder in een oefenwedstrijd tegen het eerste elftal geblesseerd aan zijn knie. “Hoe lang ik er precies uit ben, weet ik nog niet. Waarschijnlijk moet ik geopereerd worden en kan ik na de winterstop pas weer minuten maken.”

tim-de-jong
Foto: Michelle de Haas | Tim de Jong in actie voor zijn oude club Diemen

Naast zijn blessure is er nog iets veranderd ten opzichte van zijn seizoen bij Diemen. Want waar de Jong bij Diemen als linkermiddenvelder speelde speelt hij bij Ajax in het hart van de verdediging. “Dat was aan het begin wel wennen maar ik vind zelf dat het wel goed gaat. Vooral opbouwend kan ik mijn steentje bijdragen. Alleen verdedigen moet het nog wat beter.”

De Jong hoopt komend seizoen opnieuw een kans te krijgen in het eerste elftal. “Natuurlijk hoop je een kans te krijgen. Ik train nu af en toe met het eerste elftal mee. Er heeft nog niemand gezegd dat ik volgend seizoen definitief bij de A-selectie zit, maar ze hebben wel aangegeven tevreden te zijn met mijn ontwikkeling.” 

Ajax 2 bezet momenteel de eerste plaats op de ranglijst en kan aanstaande zaterdag de eerste periodetitel in de wacht slepen. “Dat zou een mooie beloning zijn voor een prima seizoenstart.”

Naast de Jong maakte ook teamgenoot Manolito Joren de overstap naar Ajax, waar ze samen in het tweede elftal van de Amsterdammers spelen. “Met name aan het begin is het fijn om een maatje te hebben en trek je veel met elkaar op. Inmiddels zijn we allebei onderdeel van het team en blij dat we onze minuten kunnen maken.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto boven: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)