Gebrek aan stootkracht breekt NFC op

Zondag vierdeklasser NFC heeft tegen Terrasvogels geen einde kunnen brengen aan de huidige stroeve serie. Op eigen veld kwam de ploeg van Wessel Colijn niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Vooral in het eerste halfuur verzuimde NFC om afstand te nemen van de middenmoter. Meerdere goede kansen werden om zeep geholpen door teveel getreuzel. Toch kwam de thuisploeg na twintig minuten aan de leiding. Virgil Marcelli rondde een goede voorzet bekwaam af: 1-0. Vanaf dat moment kwam de wedstrijd meer in balans en speelde het zich voornamelijk op het middenveld af. Beide ploegen konden ook niet meer gevaarlijk zijn.

Na de theepauze bleef het spelbeeld hetzelfde, totdat Terrasvogels in de 54ste minuut de stand gelijk trok met een rake vrije trap van Stephan Clarenburg: 1-1. NFC was hierdoor wat aangeslagen en slaagde er ook niet meer in om kansen te creëren. Good-old Martin van Wilgenburg was vlak voor tijd nog dichtbij een late treffer. Zijn kopbal werd van de doellijn gehaald.

Met slechts twee punten uit de laatste vijf wedstrijden – het andere punt werd ook behaald met een 1-1 gelijkspel tegen Terrasvogels – zakt NFC langzaam verder weg. De Amstelveners staan vierde en moeten volgende week de inhaalwedstrijd bij nummer vijf Germaan/De Eland winnen om in de race te blijven voor een ticket voor de nacompetitie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.