Home / Algemeen / Gebroeders Klaasen-Bos willen kampioen worden met SDZ

Gebroeders Klaasen-Bos willen kampioen worden met SDZ

SDZ is dit seizoen begonnen met slechts één doel: kampioen worden in de zondag vierde klasse E. De ploeg van Ron van der Velde is goed op weg. Na zes wedstrijden heeft de ploeg uit Amsterdam-West vijftien punten verzameld en bezet het de eerste plaats.

Dragende krachten Dennie en Tim Klaasen-Bos zijn ervan overtuigd dat er dit seizoen iets moois kan gebeuren aan de Transformatorweg. “We hadden een valse start van het seizoen, maar hebben daarna de draad weer opgepakt”, aldus verdediger Dennie Klaasen-Bos. “Ik ken niet alle ploegen uit onze competitie even goed, omdat we in een hele andere competitie zitten als vorig seizoen. Wel heb ik het idee dat we dit seizoen nog beter zijn als vorig jaar.” Ook zijn jongere broertje Tim Klaasen-Bos is het daarmee eens. “Het loopt op dit moment bij ons. We hebben bijna alle wedstrijden vrij gemakkelijk gewonnen en als ik naar ons team kijk, hebben we laten zien dat we een serieuze titelkandidaat zijn.”

Tim Klaasen-Bos is de spits van SDZ en de aanvaller heeft er dit seizoen al zes in liggen. Toch denkt zijn oudere broer Dennie dat hij er dit seizoen zeker vijfentwintig tot dertig moet kunnen maken. “Vorig seizoen is het net niet gelukt, toen bleef ik steken op 21 doelpunten. Dat kwam vooral omdat ik een paar domme gele kaarten had gepakt en daardoor niet alle wedstrijden heb kunnen spelen. Ik heb er nu zes uit zes en dat vind ik, zonder te hoog van de toren te blazen, eigenlijk aan de lage kant.”

tim-klaasenbos
Foto: John Beckman | Tim Klaasen-Bos heeft er dit seizoen al zes in liggen

Voorin gaat het prima bij de Amsterdammers, maar het houden van de nul wil nog niet lukken. Alleen in de thuiswedstrijd tegen DRC stapte de ploeg zonder tegendoelpunt van het veld. Dennie: “We hebben daar nog moeite mee. Ook afgelopen weekend tegen Swift moet je eigenlijk al twee keer hebben gescoord en als dat niet lukt, ga je nog meer druk zetten. Dan hoeft er maar iets te gebeuren of je hebt een tegendoelpunt te pakken. Dat is bij ons ook een punt van aandacht, nu komen we er steeds goed mee weg. Als we het straks lastiger krijgen, is het goed dat je als team ook op de nul kunt spelen.”

Tim: “Het is toch een stukje concentratie waar we aan moeten werken. Negen van de tien doelpunten die we tegen krijgen zijn zinloze tegendoelpunten, omdat we dan als ploeg even verslappen. Dat is niet fijn, want zeker de verdedigers en de keeper willen gewoon met een clean sheet van het veld stappen.”

De kracht van het elftal ligt volgens de voetbalbroers vooral in het feit dat het een goede en hechte ploeg is die precies weet waar elkaars kwaliteiten liggen. Dennie: “Met name voorin en op het middenveld hebben we veel spelers die hun eigen kansen kunnen creëren. De kern van ons elftal is bijna hetzelfde gebleven als vorig jaar en naast dat we heel veel individuele kwaliteit hebben, zijn we nu ook echt een team aan het worden.” Tim vult aan: “We hebben een brede selectie met heel veel diversiteit. Daarnaast kennen we elkaars sterke- en zwakke punten en we weten waar we elkaar moeten aanvullen of hoe we elkaar kunnen gebruiken.”

dennie-klaasenbos
Foto: John Beckman | Dennie Klaasen-Bos was afgelopen zondag in de gewonnen uitwedstrijd bij Swift (1-3) een keer trefzeker

Aankomende zondag neemt SDZ het in eigen huis op tegen IVV en kan bij winst op de ploeg van Charles Loots een belangrijke stap worden gezet naar het behalen van de eerste periode. Tim: “Ik had van IVV eigenlijk meer verwacht. Vooraf dacht ik dat ze ook mee zouden doen om het kampioenschap, maar ze zitten nu in een slechte periode. Een periodetitel pakken is fijn, bij ons telt echter alleen het kampioenschap. Het is niet zo fijn als we het opnieuw (vorig seizoen ging het fout tegen Real Sranang, red.) van de nacompetitie moet hebben.”

Dennie: “We moeten de komende wedstrijden gewoon winnen. De eerste periode is een leuke prijs. maar kampioen worden is eigenlijk ons enige doel. Vorig seizoen hebben we immers kunnen zien dat een periode pakken geen garantie is voor promotie.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: John Beckman

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)