Gebroeders Tat van Zuidvogels naar WVHEDW

Zaterdag tweedeklasser WVHEDW heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Ricardo en Lorenzo Tat. De gebroeders Tat komen over van Zuidvogels omdat zij graag in hun woonplaats Amsterdam willen voetballen. Ricardo is momenteel aanvoerder van de eersteklasser, Lorenzo zit de tweede seizoenshelft voor zijn studie in Zuid-Afrika.

Vorig seizoen had Ricardo Tat al een gesprek met trainer Kees Oostermeijer, maar koos hij ervoor alsnog bij Zuidvogels te blijven. “Ik speel hier al sinds mijn vierde, nu dus 21 jaar, en dan is het best lastig om de club te verlaten. Door werkomstandigheden (online marketing, red.) heb ik nu toch de keuze gemaakt. Het zijn lange dagen en ik ben telkens op de klok aan het kijken om op tijd naar Huizen te gaan. Ik woon op vijf minuten van WV-HEDW en dat scheelt een hoop.”

Anderhalve maand geleden probeerde Oostermeijer de 25-jarige middenvelder opnieuw te overtuigen van zijn komst. Via Ricardo kwam ook zijn broertje Lorenzo, die niet altijd zeker is van een basisplaats bij Zuidvogels, ter sprake. “Lorenzo koos er sowieso voor om in Amsterdam te gaan voetballen. Kees zei dat ze hem wel goed kunnen gebruiken. We hebben het erover gehad en het is een mooie gelegenheid om samen te blijven voetballen.”

Nadat de 22-jarige Lorenzo zijn ja-woord gaf aan de Amsterdammers, volgde Ricardo snel. Hij kijkt al uit naar volgend seizoen. “Ze hebben nog een kans op het kampioenschap en daar hoop ik op. Het zou mooi zijn om in de eerste klasse te kunnen spelen. Het is inderdaad een klein stapje terug, maar ik had mijn gesprek op donderdagavond in de kantine en dat was erg gezellig. Dat speelt ook een rol.”

Foto: Ronald Hovius

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)