Gebroken middenvoetsbeentje maakt eind aan seizoen Roy Bussman (JOS)

Voor Roy Bussman is er zaterdag een einde gekomen aan het seizoen. De middenvelder van JOS/Watergraafsmeer brak in de uitwedstrijd tegen De Bataven zaterdag zijn middenvoetsbeentje. Bussman kan ongeveer drie maanden niet spelen en zal zich daardoor moeten richten op volgend seizoen.

Het is voor Bussman niet de eerste keer dat hij zijn middenvoetsbeentje breekt. Drie jaar geleden liep hij dezelfde blessure op. “Ik wist daardoor ook meteen wat er aan de hand was en dat het niet goed zat. Ik voelde namelijk precies hetzelfde als drie jaar geleden. Het gebeurde deze keer ook weer erg ongelukkig. We speelden op een grasveld en tijdens een sprint stapte ik in een kuil waardoor mijn voet dubbel klapte. Het is ongelofelijk zuur dat dit me weer overkomt.”

De 25-jarige middenvelder weet uit ervaring dat hij zes weken met gips loopt en daarna nog minstens anderhalve maand nodig heeft om weer fit te worden. “Ik moet me daardoor sowieso richten op volgend seizoen. Voor de voorbereiding hoop ik weer volledig fit te zijn. Het is wel balen dat ik in deze cruciale fase geblesseerd raak. Als we in de middenmoot stonden en er niets meer te halen viel was het minder erg geweest, maar we vechten nu nog tegen degradatie. We beschikken al over een smalle selectie op dit moment en dan val ik nu ook weg.”

Ondanks de opgelopen blessure en het verlies van zijn ploeg (1-0) tegen De Bataven zag Bussman toch nog iets positiefs in de wedstrijd. “Er stond in ieder geval weer een ploeg die geknokt en gestreden heeft. Ik hoop dat de ploeg dit in de laatste vier wedstrijden ook kan laten zien. Als we de komende wedstrijden met dezelfde spirit als tegen de Bataven spelen, ben ik er van overtuigd dat we ons handhaven.”

Archieffoto boven: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)