Gebroken voet houdt Willem Scheerens zes weken aan de kant

Afgelopen weekend tegen Magreb zag hij zijn ploeg in de laatste minuut met 2-3 verliezen. Willem Scheerens raakte in het gelijkspel bij Quick (0-0) geblesseerd aan zijn voet, maar speelde de wedstrijd wel uit. Na afloop bleek hij zijn middenvoetsbeentje gebroken te hebben.

Aan het Amsterdamsche Voetbal vertelt de middenvelder van de zondag Hoofdklasser wat er precies gebeurde. Scheerens: “Ongeveer een kwartier voor het einde van de wedstrijd maakte een speler van Quick een harde overtreding met zijn noppen vooruit en raakte hij mij vol op m’n wreef. Zijn kicksen gingen zelfs door het leer van mijn schoen en kousen heen. Op z’n zachts gezegd een redelijk lompe tackle en dat komt van iemand die zelf ook wel eens een tikje uitdeelt.”

Scheerens speelde de wedstrijd nog uit, maar ging daarna alsnog door naar het ziekenhuis. “Daar kwam ik erachter dat het gebroken was. Je hoopt dat het meevalt en dat het een kneuzing betreft”, aldus Scheerens, die nu wel een periode niet inzetbaar is voor OFC. Scheerens: “Zeker in zo’n wedstrijd als tegen Magreb wil je gewoon spelen en het team helpen om die drie punten in huis te houden. Helaas, er valt nu gewoon weinig aan te doen behalve goed herstellen.”

Dat herstel is inmiddels begonnen, aangezien Scheerens de eerste week op krukken heeft overleefd. “Nu moet ik nog één week op krukken lopen en dan duurt het drie a vier weken voordat ik hopelijk op het veld weer kan beginnen.” Scheerens geeft wel aan dat hoopt op anderhalve maand in totaal, maar dat het ook geen zin heeft om met deze blessure iets te gaan forceren.

Scheerens

Dat betekent dat Scheerens de komende weken, net als tegen Magreb, langs de lijn zijn team zal steunen. Volgens de ervaren middenvelder is het behalen van de derde periode van enorm belang. Scheerens: “Daarvoor moet alles wijken. Die derde periode is ontzettend belangrijk voor ons, want het is de manier om een plek in de nacompetitie af te dwingen. Ik verwacht ook niet dat de concurrenten nog veel punten gaan verliezen. Als het niet lukt om een periode te pakken, en daardoor mee te spelen voor een plaats in de Topklasse, is het seizoen toch een beetje verloren. Wij moeten ervoor zorgen dat het niet als een nachtkaars uitgaat.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OFC