Geduldig Diemen langs Buitenveldert

In de zondag vierde klasse F hebben Diemen en Buitenveldert de competitie hervat na een aantal goede trainingsweken. DE eerste ontmoeting dit seizoen eindigde nog in een gelijkspel, nu was het Diemen dat aansluiting behoudt met de koploper door met 3-1 te verslaan.

Diemen begon weinig overtuigend aan het duel. Buitenveldert was duidelijk niet gekomen om te voetballen en zakte massaal terug op eigen helft om via de tegenstoot voor gevaar te zorgen. Na nog geen 5 minuten resulteerde dit al in de 0-1, toen een snelle uitbraak van Buitenveldert beheerst langs keeper Moen werd gewerkt. Het doelpunt rook sterk naar buitenspel maar de leidsman negeerde het vlagsignaal van de Diemer grensrechter.
MDS_7395
Diemen leek niet onder de indruk maar speelde in een te laag tempo om Buitenveldert snel stuk te spelen. Toch kreeg de thuisploeg een aantal dotten van kansen via onder meer Bright Owusu en Dennis van Bree. Laatstgenoemde werd na bijna een half uur spelen een wereldgoal ontnomen. Een schitterende lange pass van Quincy Molly werd door de behendige spits ineens met links prachtig binnen gevolleerd. De grensrechter van de uitploeg besloot echter de vlag omhoog te gooien en dit keer ging de scheidsrechter er wel in mee, tot ontsteltenis van het aanwezige publiek.
Vlak voor rust ontsnapte Diemen aan een grotere achterstand na een Diemense corner ineens in de omschakeling een aanvaller van Buitenveldert vrij richting Moen kon, de keeper bleef echter goed kijken en keerde de inzet.
MDS_7385
Na rust kwam Diemen beter voor de dag en aan de hand van Bright Owusu en de sterk spelende Fouad Dahmani werd Diemen steeds gevaarlijker. Vijf minuten na rust was het dan ook Owusu die op aangeven van Dennis van Bree de gelijkmaker binnen schoot. Buitenveldert was niet meer in staat dezelfde energie in de wedstrijd te leggen als voor rust en de gaten op het middenveld werden steeds beter belopen door de Diemense middenvelders. Niet lang na de gelijkmaker kwam Diemen ook op voorsprong. Aanvoerder Tosch heerste weer eens in de lucht bij een corner, zijn kopbal werd nog gekeerd maar opnieuw Owusu was scherp op de rebound om zijn tweede binnen te schieten.
Buitenveldert leek er door heen te zitten maar kreeg nog een gigantische kans op de gelijkmaker. De snelle rechtsbuiten werd gelanceerd, snelde om de uitgekomen Moen heen maar had niet gerekend op de mee sprintende Pierre Tosch, die met een ultieme tackle een tegengoal wist te voorkomen. Niet veel later wist de teruggekeerde Kevin Kroese in twee instanties de 3-1 aan te tekenen waarmee de wedstrijd werd beslist.  Zo blijft Diemen in de race om de prijzen maar zal het spel een stuk beter moeten om aan het eind van het seizoen aanspraak te mogen maken op de titel.