Geen Amsterdamse winnaars bij WK Nederland

De spelers die in de regio groot Amsterdam actief zijn hebben een modderfiguur geslagen op het WK Nederland. In de finale, die Curacao van Kaapverdië wist te winnen, stonden geen voetballers uit de regio op het veld.

Ghana met Zeeburgia-spelers Gideon Emanuels, Eric Antwi en Alfred Mensah in de selectie overleefde de groepsfase niet en ook DWS-speler Andres Verstappen sneuvelde met Colombia in de groepsfase. Hetzelfde gold voor Lulinho Martins (Legmeervogels), die namens Angola actief was op het toernooi. Mostapha El Aamrani (De Dijk) kwam dit weekend helemaal niet in actie omdat Marokko zich had teruggetrokken.

Lokken_WKNederland_Wormhoudt
JOS-spits Patrick Lokken namens Nederland in actie in de met 1-2 verloren kwartfinale tegen het Aruba van Richard Lynch.

De best presterende spelers waren Gregory Martin (volgend seizoen Zeeburgia), Randy Sanches (ZSGOWMS) en Richard Lynch (WV-HEDW), die allemaal de halve finale wisten te halen. Lynch, uitkomende voor Aruba, knikkerde in de kwartfinale Nederland uit het toernooi. Het team, onder leiding van Peter Grifhorst (RODA’23) en met Patrick Lokken (JOS/Watergraafsmeer) in de spits, speelde een goede eerste helft, maar zag Aruba in de tweede helft een 1-0 achterstand ombuigen in een 1-2 voorsprong. Uiteindelijk verloor Lynch met Aruba de halve finale met 0-1 van Kaapverdië.

Gregory_Martin_WKNederland_Wormhoudt
Keeper Gregory Martin (Zeeburgia) verdedigde ten koste van Randy Sanches (ZSGOWMS) het doel in de verloren halve finale tegen Curacao

Ook voor Gregory Martin en Randy Sanches was de halve finale het eindstation. Beide keepers verloren in het zich van de finale met 0-2 van de uiteindelijke winnaar Curacao.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt