Home / Algemeen / Geen echte toppers in eerste bekerronde

Geen echte toppers in eerste bekerronde

De loting voor de eerste ronde van de districtsbeker West I heeft geen grote wedstrijden opgeleverd. In tegenstelling tot vorige jaren ontlopen de grotere ploegen elkaar in de eerste knock-outronde. Waar in het deel Zuid nog een paar spraakmakende wedstrijden op het programma staan, lijken de grotere ploegen uit onze regio relatief eenvoudiger te beginnen.

Zo spelen de grotere ploegen uit onze regio bijna allemaal een thuiswedstrijd. In totaal staan er tien (regio)derby’s op het programma en komen 32 teams uit onze regio in actie in het weekend van 24 en 25 oktober.

De grootste wedstrijd is het treffen tussen AFC en Legmeervogels. De Topklasser stroomde pas in deze fase van de competitie en mag thuis aantreden tegen de zondag tweedeklasser. Het tweede elftal van AFC gaat op bezoek bij VVC. Bij Swift werd de tegenstander met een glimlach ontvangen. De ploeg van Mark Evers ontvangt met het Haarlemse DIO, zondag vierdeklasser, geen onbekende club. Het is namelijk de oude ploeg van assistent-trainer Simon Evers.

Ook DWS en Ouderkerk treffen een tegenstander uit Haarlem, alleen zullen zij het een stuk lastiger krijgen. De respectievelijk zondag vierde- en derdeklasser werden gekoppeld aan Koninklijke HFC (Topklasse) en EDO (Hoofdklasse). Daarnaast staat er voor Ajax een opvallend affiche op het programma. De zaterdag Hoofdklasser moet op bezoek bij zaterdag derdeklasser Waterwijk, terwijl het tweede elftal op dezelfde dag bezoek krijgt van het zondagelftal (vierde klasse) van de Almeerders.

De Dijk en WV-HEDW kregen voor hun thuiswedstrijd een mindere tegenstander uit de koker. Zaterdag derdeklasser Buitenveldert moet op bezoek bij De Dijk, terwijl zondag vierdeklasser SDZ gekoppeld is aan de zaterdag eersteklasser WV-HEDW. De andere derby’s gaan tussen AMVJ en FC Amsterdam, Roda ’23 en Nieuw West United, Arsenal en Real Sranang en competitiegenoten FC Aalsmeer en Ankaraspor. Verder wacht Purmersteijn in de noordelijke poule een uitwedstrijd tegen Texel ’94.

Kijk hier voor de hele loting die vrijdagmiddag werd verricht bij Onze Gezellen. Binnenkort zullen ook de wedstrijddagen-/ en tijden worden toegevoegd.

Ook in de toekomst dit soort artikelen blijven lezen? We kunnen niet zonder jouw steun. Voor maar €0,85 per week word je Vriend van Het Amsterdamsche Voetbal en ontvang je onze seizoensgids.


Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend