Home / Algemeen / Geen eerste elftal voor FIT

Geen eerste elftal voor FIT

Nog voordat clubs aan de voorbereiding zijn begonnen, heeft één team de zondag vijfde klasse C al verlaten. FIT besloot alsnog haar eerste elftal terug te trekken, ondanks dat het door de KNVB werd ingedeeld.

Het eerste elftal waaiert uit en er bleek onvoldoende aanwas binnen te komen om een nieuw selectieteam te formeren. Er bleek voldoende aanwas binnen te komen om een nieuw selectieteam te formeren. “Bij selectievoetbal zitten bepaalde verplichtingen. Je ziet dat onze leden meer in recreatieverband willen voetballen”, legt vice-voorzitter Jurriaan van den Eijkhof uit. “FIT bestaat bijna volledig uit vriendenteams en spelen op laag niveau. Dat is een beetje ons DNA geworden. Ook ons eerste elftal heeft de afgelopen jaren voornamelijk bestaan uit (studenten)vriendenteams. Het uitwaaien zie je vaker met zulke teams.”

De club is momenteel druk bezig met het afronden van de bouw van een nieuw clubhuis, samen met Wartburgia. Van den Eijkhof hoopt dat dit FIT nieuwe impulsen geeft, ook voor aanwas van nieuwe spelers. “Een nieuwe accommodatie moet daar volgens ons wel bij helpen. Dan zullen we waarschijnlijk ook weer een eerste elftal installeren.”

FIT eindigde jaar in jaar uit in het rechterrijtje van de vijfde klasse. Afgelopen jaar werd de club uit Amsterdam-Oost laatste in de vijfde klasse D. De vijfde klasse C, waar FIT was ingedeeld, kent komend seizoen dertien ploegen.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)