Geen gediplomeerde trainer zorgt voor terugtrekken Buitenboys

Buitenboys heeft haar eerste zondagselftal terug getrokken uit de vijfde klasse D. De reden: De club kon geen geschikte trainer vinden met de juiste papieren. De KNVB heeft verzoek van de club inmiddels gehonoreerd en het elftal uit de competitie genomen. Alle gespeelde wedstrijden komen te vervallen.

Voorzitter Rob Mueller betreurt het dat hij het elftal heeft moeten terugtrekken, maar hij zag geen andere oplossing. Mueller: ” Al in september had de gediplomeerde trainer wegens privé omstandigheden aangeven zijn taak niet af te kunnen maken. We hebben toen een andere trainer voor de groep gezet zonder diploma. We hebben van de KNVB dispensatie gehad tot 16 december. Wij zijn er sindsdien niet in geslaagd om, binnen onze middelen, een opvolger aan te stellen. Omdat we niet iemand voor de groep willen zetten zonder papieren of iemand als stroman op te geven hebben we besloten het team terug te trekken.We gaan namelijk niet zo maar een naam invullen.”

Daarnaast was de club het zat om haar energie te steken in de vele tuchtzaken dit het tot gevolg zou hebben als ze een ongediplomeerde trainer aan zou stellen. Mueller: “Dan hadden we wekelijks een boete gehad en hadden we dat steeds aan moeten vechten. Ik steek dan liever mijn energie in het ontwikkelen van de club. Sommige spelers zijn gestopt en andere zijn ondergebracht in andere team.”

Klik hier voor de nieuwe stand van de zondag vijfde klasse D

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)