Geen nacompetitie voor Amstelveen door gelijkspel bij Veensche Boys

Amstelveen heeft niet voor een toetje kunnen zorgen na de competitie. Met een 1-1 gelijkspel bij Veensche Boys in Nijkerkerveen verspeelde de ploeg van Radjin de Haan zijn laatste kans op de periodetitel in de zaterdag tweede klasse B, want bij een overwinning zou alles nog openliggen.

Beide ploegen hadden maar één doel: winnen. Veensche Boys had dit nodig in de strijd om de vierde plaats, Amstelveen om mee te kunnen doen in de derde periode en zich misschien ook te melden voor de vierde plek. De thuisploeg ging goed van start en was zeker het eerste half uur de bovenliggende partij. Slordig omgaan met de kansen en een brok nervositeit stonden een openingstreffer in de weg.

Ook Amstelveen kreeg mogelijkheden. Een vrije trap van Maarten Zwaan eindigde op de lat en in de rebound was er niemand scherp om de gasten op een voorsprong te zetten. Veensche Boys ontsnapte nog aan een strafschop toen Mike van den Steenhoven met twee handen werd vastgehouden in het strafschop gebied, maar scheidsrechter Jacobs zag er geen penalty in.

Na de rust brak Yannick Bouw de ban. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot gedecideerd de 1-0 binnen voor de thuisploeg. De jacht op de 2-0 werd op het middenveld beslecht en Amstelveen slaagde erin op gelijke hoogte te komen. Een schot van Robin Oussoren leek houdbaar en eindigde tot verbazing in het net: 1-1.

Na de gelijkmaker werd oud-profvoetballer Michael Dingsdag bij Veensche Boys naar voren geschoven, maar op een kopbal na bracht dat geen verandering in de score. Met 1-1 deden beide ploegen zich tekort en rest voor Amstelveen een laatste thuiswedstrijd tegen het gedegradeerde NiTA om het seizoen op een goede manier af te sluiten. De promovendus wil haar zesde plaats vasthouden, nu de derde periodetitel naar CSW is gegaan.

“De nacompetitie was leuk geweest, maar doelstelling was handhaven en dat is ruimschoots gelukt”, zei De Haan. “Volgend jaar moeten wij een beter resultaat neerzetten en dan zien wij wel waar wij komen. Vandaag blijkt in ieder geval dat beide ploegen niet goed genoeg zijn voor de eerste klasse.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag: Helmar Vercasman
Foto´s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)