Geen titel voor AS’80 na nederlaag tegen APWC

In de vierde klasse G heeft AS’80 het niet waar kunnen maken voor eigen publiek. Vooraf waren de prognoses gunstig maar in het duel met APWC trok de ploeg van Sandor Augustijn met 0-3 aan het kortste eind. Promotie moet nu via de nacompetitie gebeuren.

Een gelijkspel was genoeg voor de Almeerders, maar APWC (dat bij winst kampioen zou zijn) dacht daar anders over en ging natuurlijk vol voor de winst. AS’80 liet de tegenstander de eerste helft te veel aan de bal en had moeite om in het spel te komen. De eerste helft was wel voor AS’80, maar het haalde veel te weinig rendement uit de mogelijkheden die zich voordeden. De ploeg uit Almere was deze middag zichzelf niet en dat was langs de lijn ook duidelijk te merken aan de reacties.

16052016 AS80 APWC actie 2

AS’80 spits Bram Benda had voor de rust nog wel wat kansen, maar de topscorer van de club deelde deze middag ook in de malaise en kreeg te weinig speelbare ballen om tot scoren te komen. Bij de paar kleine kansjes die er waren, faalde hij. De treffer die AS’80 na twintig minuten wel maakte werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na de thee werd het een gelijkopgaande wedstrijd, maar voetbal technisch hadden de gasten meer in huis en dat kwam later in de wedstrijd ook tot uiting. Waar AS’80-keeper Ruben van Koldenhoven eerst nog een goal kon voorkomen had hij in de tachtigste minuut geen verweer en kwam APWC op een 0-1 voorsprong. De Almeerders gingen op zoek naar de broodnodige gelijkmaker, maar de ploeg van Augustijn zat gewoon niet in de wedstrijd en kon dan ook niet voorkomen dat in de 84ste minuut de 0-2 op het scorebord stond. De treffer kwam rechtstreeks uit een corner.

16052016 AS80 APWC actie

Tegenstoten van de thuisclub gaven nog wel wat hoop, maar het scoren was deze middag niet weggelegd voor de ploeg van coach Augustijn. AS’80 gaf nog meer druk naar voren met als gevolg de derde goal voor de gasten. De deceptie was erg groot, maar de winst was terecht gekomen bij de ploeg die er deze middag de meeste aanspraak op had: APWC.

AS’80 coach Augustijn was eerlijk en zag ook dat zijn ploeg deze middag de mindere was. “Misschien de spanning en de onervarenheid van deze jonge ploeg deden ons de das om. Hopelijk kunnen we ons in de nacompetitie herstellen en toch ons doel bereiken aldus een teleurgestelde coach.

Klik hier voor alle uitslagen en de eindstand in de zondag vierde klasse G

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)