Home / Algemeen / Geen uitdaging Van Zoghel bij RODA ’23
Foto Jos Spitteler Jean-Paul van Zoghel (r) stopt aan het eind van het seizoen bij RODA '23

Geen uitdaging Van Zoghel bij RODA ’23

Jean-Paul van Zoghel heeft het bestuur en de spelersgroep van RODA ’23 laten weten dat hij volgend seizoen geen trainer meer bij de club zal zijn. Na twee jaar komt er dus een eind aan de samenwerking tussen de trainer en de zaterdag derde klasser.

Van Zoghel: “ Ik heb aangegeven dat ze echt iets met de zaterdagafdeling moeten doen. Er zit voldoende potentie in. Ze willen dat wel maar het gaat me te langzaam. Ik vecht nu twee jaar tegen degradatie terwijl ik denk dat het anders kan. Ik heb geen zin om dat volgend seizoen weer te moeten doen. Dus dan kan ik beter stoppen. Ik heb er het geduld niet voor.”

Het is geen onbekend verhaal dat Van Zoghel houdt. Bij meerdere clubs is de zaterdagafdeling vaak een ondergeschoven kindje en ligt alle aandacht  bij het eerste zondag team. Van Zoghel: “ De prioriteit moet ook zeker bij de zondag blijven liggen maar ze zouden wel wat meer gebruik kunnen maken van de zaterdag. Het is bijvoorbeeld een ideale overbrugging voor jeugdspelers naar de zondag. Bij Argon hebben ze dat bijvoorbeeld aardig op de rit.”

Van Zoghel laat weten dat het bestuur zijn standpunt begrijpt en dat ze er ook best iets aan willen doen. “Hun gedachten zijn goed maar ik wil er niet meer op wachten tot het echt een keer veranderd. Het gaat me te langzaam. En daarmee wil ik niet de schuld bij de club leggen want RODA’23 in een prachtige club maar het sluit nu niet aan bij wat ik wil.”

Foto Jos Spitteler Jean-Paul van Zoghel (r) stopt aan het eind van het seizoen bij RODA '23
Foto Jos Spitteler: Jean-Paul van Zoghel (r) stopt aan het eind van het seizoen bij RODA ’23

De ideeën van Van Zoghel lijken vanaf de buitenkant ideaal. Van Zoghel: “ De stap vanuit de jeugd naar de zondag 1 (tweede klasse, red) zijn soms wat te groot. Ze werken nu met een A en B selectie. Laat die zaterdag dan de B selectie zijn. Jonge jongens krijgen de tijd om aan het niveau te wennen en kunnen vervolgens makkelijker de overstap maken. Op die manier houd je die jongens ook bij de club. Nu heb je de kans dat ze zich ergens anders goed ontwikkelen terwijl ze hun hele leven bij RODA hebben gespeeld. Maar het blijkt erg lastig omdat voor elkaar te krijgen.”

Toch kijkt Van Zoghel met een goed gevoel terug op zijn periode in Bovenkerk: “ Ik heb het erg naar mijn zin en het is een fantastische club. Maar ik wil gewoon niet nog zo’n seizoen. We staan nu twaalfde en hebben als doel om in eerste instantie niet te degraderen en als het even kan ook de nacompetitie te ontlopen en daar ga ik hard mijn best voor doen.”

Over zijn toekomst is hij wat minder duidelijk: “ Ik wil best een nieuwe club maar ik heb geen haast. Er zijn wel wat contacten maar meer ook niet. Ik zie wel wat er op me afkomt.”

RODA’23 speelt zaterdag de altijd beladen derby tegen Sporting Martinus.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)